Diplomater i kontakt med gislene

Tatt av Taliban. De 21 sørkoreanernes skjebne ennå uviss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sørkoreanske diplomater i Afghanistan har vært i kontakt med minst et av de 21 gislene som holdes av Taliban, melder AP.

Lokale sørkoreanske medier sier at gislene nå er delt inn i grupper og at flere skal være alvorlig syke. Ytterligere informasjon om gislene er ikke kommet ut, i frykt for at det kan forverre gislenes situasjon.

Taliban har sagt seg villige til å møte representanter fra Sør-Korea, men partene har ikke klart å bli enige om hvor eller når. En talsmann for Taliban uttrykker bekymring for at den afghanske hæren skal arrestere opprøreren, og foreslår at møtet skal finne sted på talibansk område eller at FN tar ansvaret for å arrangere møtet.

– Presidentenes ansvar

Talibanske opprørere kidnappet 23 sørkoreanske frivillige hjelpearbeidere 19. juli, da de kjørte med buss gjennom Ghazni-området. Taliban krever at 23 opprørssoldater frigis fra afghansk- og amerikansk fangenskap. To gisler er funnet drept siden da, begge menn. Av de 21 som fremdeles er i live, er 16 kvinner.

Taliban sier de vil fortsette å kidnappe utlendinger i Afghanistan, og at gislenes liv avhenger av presidentene Hamid Karzai og George Bush. De to møtes til en todagers samtale på Camp David, Maryland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer