- Diplomaters private samtaler, vurderinger av statsledere og forhandlinger

WikiLeaks' avsløringer ser ut til å være lastet ned fra det amerikanske forsvarsdepartementets egne datamaskiner, bekrefter den amerikanske ambassaden i Oslo.

I BREV: Den amerikanske ambassadøren i Norge, Barry White, bekrefter at avsløringene ser ut til å være lastet ned direkte fra det amerikanske forsvarsdepartementet. Foto: Mette Møller / Dagbladet
I BREV: Den amerikanske ambassadøren i Norge, Barry White, bekrefter at avsløringene ser ut til å være lastet ned direkte fra det amerikanske forsvarsdepartementet. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske ambassaden i Oslo forbereder seg på en kjempeavsløring av dokumenter på nettstedet Wikileaks ved å understreke det gode forholdet til Norge og beklage at dokumentene har kommet på avveie. Dette går det fram av et brev Dagbladet har mottatt, signert USAs ambassadør til Norge, Barry White.

Teksten er halvannen sider lang, og ment som et leserinnlegg som skal trykkes i Dagbladet, dersom varslernettstedet Wikileaks legger ut dokumentene de hevder å ha.

Dagbladet har valgt å å referere teksten i dag. Ambassaden bekrefter ektheten av brevet over Dagbladet.

Vennskap I brevet bekrefter ambassaden at dokumentene nettstedet sitter på antas å stamme fra det amerikanske forsvarsdepartementet:

«Et solid vennskap vil ha sine opp- og nedturer. Det har vi sett de siste dagene, når dokumenter, antatt lastet ned fra det amerikanske forsvarsdepartementet, ble gjenstand for avisoppslag i pressen.»

Videre går ambassadøren langt i å beskrive innholdet i de avsløringene nettstedet Wikileaks har varslet at de vil legge fram. Totalt skal det omfatte flere millioner dokumenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer