Diplomatisk hunderøre

Her sitter gavene kongen og statsministeren ikke vil ha: De to 13 uker gamle kirgiske Tajgan-myndevalpene fra den krigisiske president Askar Akeyev skaper nå diplomatisk hodebry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva skal de hete? Send inn ditt navneforslag. GARDERMOEN (Dagbladet): De søte valpene avventer nå sin uvisse skjebne hos grenseverterinæren på Gardermoen.

Dagbladet fikk i går kveld møte de to valpene, en tispe og og hann. Gaven presidenten ville gi til Kongen og statsministeren skaper hodebry for diplomatene.

Men at det er en flott gave kan ikke trekkes i tvil. Hunderasen er en utdøende rase, med bare få hundre individer i live, og to tajgan-mynder med god stamtavle har meget høy verdi. De to nysgjerrige tassene på Gardermoen har ennå ikke fått navn, og stamtavlene kaller dem bare nummer 32 og 34.

Offisielt besøk

President Akajev fra den sentral-asiatiske republikken Kirgisistan er på offisielt besøk i Norge med et følge på ca. 65 personer - og de to valpene. Presidenten og hans følge nyter norsk gjestfrihet, men de to valpene fikk en mer uvennlig velkomst.

Under henvisning til gjeldende regler for karantene ved innførsel av levende dyr til kongeriket, er valpene stoppet på Gardermoen av tollvesen og veterinærmyndighet.

Uviss skjebne

Hva som vil skje med de to valpene er uvisst, men flere utfall er mulige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer