Diplomatisk offensiv mot Irak

London (NTB-Reuters): Storbritannia innledet mandag en diplomatisk offensiv for å skape internasjonal enighet om en politikk som skal isolere Iraks president Saddam Hussein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utenriksminister Robin Cook sa at han i løpet av de nærmeste dagene ville kontakte utenriksministre i nær sagt alle verdenshjørner, blant dem araberlandene og medlemmene av FNs sikkerhetsråd.

- Formålet er å bygge en bredest mulig internasjonal front mot Saddam Hussein slik at han blir så isolert som overhodet mulig, både internasjonalt og på hjemmebane, sa Cook.

Utenriksministeren avviste påstander om at bombingen, som ble avsluttet lørdag kveld europeisk tid, har det gjort det vanskeligere enn noen gang å overtale araberlandene til å delta i en slik felles front.

- Flertallet av regjeringene i den arabiske verden vet utmerket godt at den irakiske presidenten forsøker å skaffe seg terrorvåpen, en militær slagkraft som kan brukes mot dem selv. Je g tror det er fullt mulig å skape en felles front for isolering av Irak som omfatter de fleste araberlandene, sa Cook.

Han skulle senere mandag møte den tyske utenriksminister Joschka Fischer for å drøfte hva som skal gjøres i kjølvannet av det amerikansk-britiske angrepet. Den britiske utenriksministeren avfeide de franske innvendingene mot Irak-aksjonen og hevder at det var betydelig støtte i Europa for den britiske handlemåten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer