Diplomatsønn fengslet for prinsesse-fornærmelse

Norsk diplomatsønn risikerer fengselsstraff for å ha fornærmet en thailandsk prinsesse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mannen i 30-årene er siktet for å ha snakket nedsettende om kongefamilien, nærmere bestemt om en av de thailandske prinsessene. Dette regnes som majestetsfornærmelse og blir sett på som svært alvorlig i Thailand. Hendelsen kan i verste fall skade det diplomatiske forholdet mellom Thailand og Norge.

Den norske ambassaden i Bangkok bekrefter saken ovenfor VG.

Sier lite

- Jeg kan bekrefte at ambassaden har bistått i en slik sak, men vi kommenterer ikke enkeltsaker eller hvem som er involvert, sier ministerråd Arne Lundby.

I følge VG har Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Bangkok i det lengste håpet på at historien ikke skulle bli offentlig kjent.

Thailands befolkning har dyp respekt for deres mektige konge Bhumibol Adulyadej og resten av kongefamilien. Et eget kapittel i straffeloven regulerer forbudet mot å fornærme eller snakke nedsettende om dem. Kongen er avbildet i flere hundre veikryss på enorme plakater og monumenter.

Har reiseforbud

Det er ikke klart om det er en av kongens tre døtre som nordmannen fornærmet, eller om det er en av de andre prinsessene som har lov til å bære den kongelige tittelen.

Nordmannen ble siktet for saken i fjor, da ble han først varetektsfengslet, men slapp ut mot kausjon etter kort tid.

Nå venter diplomatsønnen på at rettssaken skal starte. Det kan ta inntil halvannet år. I mellomtiden får ikke nordmannen lov til å forlate Thailand.

Sønnen av den norske toppdiplomaten er også siktet for å ha brutt visumbestemmelsene da han dro inn i Thailand uten å ha papirene i orden.

MEKTIG MONARK:</B> Kong Bhumibol Adulyadej og hans dronning lar ingen snakke nedsettende om kongefamilien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer