«Direkte» BBC-program var opptak - seerne raser

Det eneste direkte i prestisjeprosjekt var en liten del i studio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med blant annet Top Gear-stjerna Richard Hammond som programleder lovet kanalen seerne en direktesendt opplevelse av faunaen i Kenya.

Da er det kanskje ikke så rart at mange seere følte seg snytt da det ble kjent at bare rundt 20 av 70 minutter var direkte, melder Daily Mail.

Og de eneste direktebildene som viste dyr, viste noen trøtte bøfler i nattkamera.

Kanalen selv omtaler programmet «Planet earth live» som et ambisiøst prosjekt med verdens beste natur-fotografer. Med livedekning skal seerne få et innblikk i dyrenes dramatiske liv.

Måtte innrømme juks Under programmet hadde kanalen plassert en programleder i USA som hadde direkte kontakt med Hammond i Kenya. Fra sitt studio forsøkte Hammond å gi inntrykk av at dyrene kunne komme forbi ham når som helst.

- Rett før vi gikk på direkte så vi en bøffel rett her borte. Alt kan skje! sa Hammond ekstatisk fra sitt studio.

Problemet var bare at det var midt på natta og nærmest umulig å få noen skikkelige bilder av dyr som eventuelt måtte dukke opp.

Derfor måtte tv-stasjonen nylig gå ut og innrømme at svært lite av programmet er direkte. Kanalen oppgir som grunn at det vil være umulig ikke å kjede seerne med lange sekvenser uten aktivitet dersom alt skulle vært direkte.

- Skamfullt På nettsidene til kanalen raser seerne nå over det de mener er direkte løgn.

«Programlederne er kanskje direkte, men hva er poenget? For en skammfull måte å kaste bort lisenspengene på, de måtte jo skjønne at det var en elefant i rommet fra første dag» skriver en illsint seer.

Andre er mer sarkastiske:

«Ååå for en spenning. En bøffel.. i regnet»

En BBC-tallsmann bedyrer at noe av opptakene i hvert fall er gjort på sendedagen.

- Filmingen kan være en langtekkelig prosess med flere timer uten aktivitet. Dersom alt var direkte ville det vært flere kjedelige timer. Men noe av det er tatt opp på dagen vi sender, heter det i en uttalelse.

Det er imidlertid ikke første gangen BBC blir avslørt for juks. I fjor ble det avslørt at det ble tatt opptak i dyrehager med juksesnø i programmet «Frozen Planet».

 IVRIG:  Programleder Richard Hammond, best kjent fra serien Top Gear, er programleder i BBCs Planet Earth Live. Faksimile: BBC
IVRIG: Programleder Richard Hammond, best kjent fra serien Top Gear, er programleder i BBCs Planet Earth Live. Faksimile: BBC Vis mer