MEKKA LIVE: I år kan man for første gang følge pilgrimsferden til kabaen i Mekka på Snapchat. Dette bildet stammer fra en tidligere pilgrimsferd. Foto: AP / Amr Nabil
MEKKA LIVE: I år kan man for første gang følge pilgrimsferden til kabaen i Mekka på Snapchat. Dette bildet stammer fra en tidligere pilgrimsferd. Foto: AP / Amr NabilVis mer

Direktefeed fra Mekka får muslimer til å hylle Snapchat

Over én million Twitter-meldinger er publisert under emneknaggen #mecca_live, etter at Snapchat introduserte en direktefeed fra Mekka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snapchat, en mobilapp for deling av video og foto, har en egen funksjon der korte videoklipp eller stillbilder blir samlet til en sammenhengende og fortløpende direktefeed.

17. mai og russetiden i Norge er blant hendelsene som tidligere har hatt egen direktefeed. Den siste uka har derimot Mekka og ramadan fått enormt med oppmerksomhet.

Ifølge Al Jazeera har muslimer verden over spurt Snapchat om å åpne en direktefeed fra Mekka. Etter enormt påtrykk dukket Mekka opp som eget tema mandag, der en blant annet kunne se tilreisende muslimer be ved Kaba-steinen.

Ifølge analysnettstedet Topsy er det publisert snart 1,2 millioner meldinger med emneknaggen #mecca_live. Brorparten av meldingene er positive, mens et lite mindretall uttrykker skepsis til at muslimenes høytid ramadan skal kringkastes via en mobilapp.

Det ekstra spesielle rundt Mekka som direktefeed i Snapchat, er at byen i Saudi-Arabia er stengt for alle ikke-muslimer.

(NTB)