Direktør-drapet ferdig etterforsket av politiet

Per Gunnar Asheims drapssiktede kone ble varetektsfengslet for 17. gang i dag.

16 MÅNEDER I VARETEKT: Den 53-årige drapssiktede kvinnen (t.h.) har nå sittet over 16 måneder i varetekt. I midten hennes forsvarer Anders Westeng. Illustrasjon: FEDOR SAPEGIN / DAGBLADET
16 MÅNEDER I VARETEKT: Den 53-årige drapssiktede kvinnen (t.h.) har nå sittet over 16 måneder i varetekt. I midten hennes forsvarer Anders Westeng. Illustrasjon: FEDOR SAPEGIN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN TINGRETT / OSLO (Dagbladet): Det blir fire nye uker i varetekt for den 53 år gamle kvinnen som i over et år har sittet fengslet, siktet for drapet på Frontline-direktør Per Gunnar Asheim (57).

Under dagens fengslingsmøte opprettholdt aktor Vibeke Gjøslien Martins sitt ønske om at 53-åringen blir varetektsfengslet i fire nye uker. Det fikk hun medhold i av Drammen tingrett.

- Det er helt som forventet, sier den drapssiktede kvinnens forsvarer Anders Westeng til Dagbladet.

Utbrent bil Saken har vært etterforsket siden 27. mars i fjor, da Asheim ble funnet død i konas utbrente BMW kabriolet på en parkeringsplass på Tranby utenfor Drammen. Politiet mener det er kona som har tatt livet av ham, og hun ble siktet for drapet samme dag. 53-åringen nekter straffskyld og stiller seg uforstående til drapsmistanken.

Nå er saken ferdig etterforsket av politiet, og den oversendes i neste uke statsadvokaten, som skal vurdere bevisgrunnlaget. I siste instans er det Riksadvokaten som avgjør hvorvidt det blir tiltale eller ei.

- Det er langt på overtid. Klienten min har sittet 15 måneder i varetekt, og er totalt knust, sier forsvarer Westeng.

Han har tidligere uttalt at aktoratet sitter på noen «rariteter av bevis».

- Jeg vil ikke kommentere det, ut over at jeg blir overrasket dersom det blir tatt ut tiltale, sier han.

- Kompleks sak - Vi har kommet så langt vi føler vi kan komme i denne saken med etterforskningen. Jeg vil ikke kommentere på om det blir tatt ut tiltale eller ikke, det er det opp til en høyere rettsinstans å avgjøre, sier aktor Martins til Dagbladet.

- Det er en kompleks sak som det har tatt lang tid å etterforske av flere grunner. En av grunnene var at det tok lang tid før den siktede kvinnen var villig til å forklare seg, sier politiadvokaten.

Den drapssiktede kvinnen har bedt om å få avgi nye avhør. I et brev til politiet har kvinnen listet opp en rekke punkter som hun ønsker å forklare seg mer rundt.

- Hun har selv ønsket et avhør som vil bli gjennomført i løpet av denne uka. Etter det jeg forstår, ønsker hun å ta opp flere spørsmål knyttet til saken, sier aktor Martins.

- Klienten min vil gjerne klargjøre enkelte omstendigheter, sier forsvarer Westeng.