Direktør hevder noen er ute etter å ta henne: «Dette må hun tåle»

- Hun har en annen stil, sier nestleder.

- MÅ REGNE MED KRITIKK: Anita Krohn Traaseth mener hun og Innovasjon Norge er utsatt for en svertekampanje. - Må regne med kritikk, sier fagforbundnestleder. Foto Kristin Svorte / Dagbladet
- MÅ REGNE MED KRITIKK: Anita Krohn Traaseth mener hun og Innovasjon Norge er utsatt for en svertekampanje. - Må regne med kritikk, sier fagforbundnestleder. Foto Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth (43) i Innovasjon Norge mener interne krefter driver en svertekampanje mot henne og andre nye nøkkelpersoner i Innovasjon Norge, skriver Dagens Næringsliv.

«Traaseth mener noen er ute etter henne», skriver avisa.

I et blogginnlegg titlet «Ærre her det er party?» skriver Traaseth om det hun kaller drittpakker.

«Hva er svertekampanjer (drittpakker) og hvordan skiller de seg fra sunn, konstruktiv og viktig kritikk som av og til også skal felle ledere og andre personer med makt?

«Svertekampanjer er et velkjent fenomen, ikke bare her i landet. Men er det greit? Mange ser på, observerer i det stille, trekker seg tilbake, det blir ubehagelig og risikofylt å mene noe. Få eller ingen tør å snakke åpent om det, for det skal man ikke. Spesielt ikke sjefer. Det kan være farlig. Så derfor skal vi snakke litt om det.»

Kutt og høye lønninger I sitt halvannet år i Innovasjon Norge har direktøren stått i bresjen for store omstillinger og kutt i ansatte. Selskapet er siden blitt stevnet av seks ansatte i Norsk Tjenestemannslag (NTL), som hevder seg oppsagt på usaklig grunnlag.

Fagforeningen har reagert på at lederne i bedriften har fått høyere lønninger samtidig som flere av de ansatte har mistet jobben, ifølge Dagsavisen.

HALVANNET ÅR: Anita Krohn Traaseth har ledet Innovasjon Norge i en tid preget av kutt og nedbemanninger det siste halvannet året. Foto Kristin Svorte /Dagbladet
HALVANNET ÅR: Anita Krohn Traaseth har ledet Innovasjon Norge i en tid preget av kutt og nedbemanninger det siste halvannet året. Foto Kristin Svorte /Dagbladet Vis mer

NTLs nestleder, Fredrik Oftebro, sier til Dagbladet at han synes Traaseths utspill er spesielle.

- Det er vanskelig å si noe om hvordan hun velger å utføre sin lederjobb. Det er valg hun tar. For oss er det viktig at hun er leder for en stor, offentlig virksomhet - og da må det være åpenbart at det blir stor offentlig interesse og debatt. Det må hun regne med, sier han.

- Hun har en annen stil I blogginnlegget lister Traaseth opp flere medieoppslag om Innovasjon Norge den siste tida.

«Men var de helt tilfeldig? Var det første gang? Siste gang? Overhodet ikke. De var ikke tilfeldige. Vi kjenner til påståtte lekkasjer, vi er godt kjent med dokumentasjonen, den er ikke ukjent og de to som har skrevet den, det er jobben deres å levere statusnotater. At interninformasjon har kommet ut, det ser vi, men hvordan vet vi ikke», skriver hun.

- Hva tenker dere at Traaseth påstander om en svertekampanje kommer bare få dager etter at det ble kjent at dere stevner Innovasjon Norge?

- Stevningene er for så vidt ikke av ny dato, de har pågått i lang tid. Det ble kjent i media fordi det blir offentlig kjent via stevningen.  Men vi registrerer jo at hun har en annen stil. Hun bruker sosiale medier og slikt, som er noe uvanlig. Men debatten er helt naturlig. Dette har ikke noe å gjøre med henne som person - men som direktør i et selskap som er en aktør i samfunnet, sier Oftebro.

- Ennå usikkert - Det er naturlig at det blir debatt. Det må man tåle når man er leder, sier han.

Han vil ikke gå inn på situasjonen til de seks ansatte som hevder seg sagt opp på usaklig grunnlag.

- Vi håper vi finner løsninger på veien før det eventuelt går rettens vei. Det ser ut som det kan bli løst, men alt er ennå usikkert. Vi er ikke pessimistiske, sier han.

NESTLEDER: Fredrik Thorleif Oftebro i Norsk tjenestemannslag. Foto: NTL
NESTLEDER: Fredrik Thorleif Oftebro i Norsk tjenestemannslag. Foto: NTL Vis mer

- Vi her ikke som mål å havne i retten, men vi trenger gode løsninger og gode forlik, sier han til Dagbladet.

Anita Krohn Traaseth var tirsdag ikke tilgjengelig for kommentar til saken, opplyser pressevakta i Innovasjon Norge.

- Påstanden om at Innovasjon Norges lederlønninger går på bekostning av å beholde bredden i selskapet kjenner vi oss ikke igjen i, har hun tidligere sagt til Dagsavisen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer