Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Direktør innrømmer svikt i Helse sør-øst

- De ansatte har måttet bære byrden.

MANGLER: Administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Bente Mikkelsen innrømmer svikt i Helse sør-øst. 
Foto: Heiko Junge / NTBScanpix
MANGLER: Administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Bente Mikkelsen innrømmer svikt i Helse sør-øst. Foto: Heiko Junge / NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akershus universitetssykehus overtok 1. januar i fjor 160.000 pasienter fra Oslo universitetssykehus. Måten dette ble gjort på har ført til mye kritikk.

Innrømmer mangler I forbindelse med Helse sør-østs tertialrapport som blir lagt fram onsdag, innrømmer Mikkelsen nå at gjennomføringen ikke var bra.

- Det er sikkert at overføringen av ansvaret for befolkningen mellom de to sykehusene kunne vært planlagt og gjennomført bedre, og de ansatte har i stor grad måttet bære byrden ved manglene som har vært, sier Mikkelsen til Dagens Medisin.

Helse sør-østs nettsted utdyper Mikkelsen sine tanker. Der viser hun til oppmerksomheten rundt kvalitet og pasientsikkerhet i Helse sør-øst, og understreker samtidig at det er like trygt å være pasient i Helse sør-øst som i resten av landet.

- Seint ut Legeforeningens president Hege Gjessing er ikke imponert.

- Helseminister Jonas Gahr Støre har nettopp sagt på TV at det er ting i prosessen som ikke er bra. Vi i Legeforeningen er glade for at han har erkjent utfordringene. Og nå kommer Mikkelsen i etterkant og sier det samme. Hun er litt sent ut, for å si det sånn, sier Gjessing.

(NTB)