Direktør må i fengsel for hvitvasking av 150 millioner

Direktøren ble i dag dømt til to år og ni måneder i fengsel. En advokat må også i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre rogalendinger er dømt til opptil to år og ni måneders fengsel for forsøk på heleri og hvitvask av 150 millioner kroner.

Sandnes tingrett har ikke trodd på forklaringen som en av de tiltalte, en administrerende direktør, ga i retten. Direktøren ble i dag dømt til to år og ni måneders fengsel.

I juli 2000 fikk direktøren en e-post fra den angivelige enken etter en avdød diktator i Nigeria som tilbød selskapet 25 prosent av 17 millioner dollar dersom firmaet hjalp til med å få pengene i omløp. Dette har direktøren vedgått, men han har forklart at han trodde henvendelsen var seriøs.

En 61-åring ble brukt av direktøren som sendebud for å få utført overførsler av penger. Denne mannen er dømt til ett år og seks måneders fengsel. Begge mennene er også dømt for bedrageri.

Styreformannen i selskapet, en Stavanger-advokat, er dømt for medvirkning til hvitvasking. Sandnes tingrett mener advokaten støttet direktøren psykisk til å utføre handlingene. Han har også medvirket til at kontoer kunne åpnes, noe som var nødvendig for å få fullført transaksjonene. Advokaten er dømt til ni måneders fengsel.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer