Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Direktør på direkten

Navn: Tom Berntzen Alder: 50 på mandag Yrke: Nyhetsdirektør

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tom Berntzen er en beskjeden gutt med store mål, og han har nådd de fleste av dem. Etter 27 år i NRK Fjernsynet sitter han i dag som ubestridt leder av landets ubestridt mektigste nyhetsorganisasjon. Selv om det altså er et nytt opprør på gang, og journalistene i Dagsnytt og Dagsrevyen har vedtatt et forslag om misnøye mot ledelsen. Det ender vel som det pleier å gjøre: Berntzen tar et skritt tilbake, forsøker å dempe misnøyen og forbereder seg på neste runde.
  • For han kjenner NRK som få andre. Fra han kom blodfersk inn i Dagsrevyen i 1973 til han i dag er nyhetsdirektør for 1400 kvinner og menn i 50 nyhetsredaksjoner. Han var knapt synlig på skjermen da Lars-Jacob Krogh og Herbjørn Sørebø herjet som verst, men ubemerket og gradvis var det nettopp han som overtok politikk og valgsendinger. Og det var han som til slutt grillet politikerne så kraftig at han ble svidd på fingrene selv. Han feilberegnet sitt publikum, han fikk seerstorm og hemmelig telefonnummer, men det var også da han begynte å klatre oppover. Han ble aktualitetssjef og begynte å tråkke noen verdensmestrer på tærne. Og det skal ikke gjøre mye vondt i Dagsrevyen før de hører det i Akersgata.
  • Denne gangen er det mer enn maktkamp mellom kjendiser. Sammenslåingen av alle nyhetsredaksjonene skulle gi NRK større ressurser og slagkraft i kampen mot TV2 og P4, men systemet fungerer ikke. Det er blitt for mange mennesker og for lite styring, og det ender som regel i frustrasjon. Journalistene anklager ledelsen for at den ikke griper inn og takler faglige og personlige motsetninger. Nå skal det til Berntzens fordel sies at han egentlig skal ha vært motstander av nyhetsfusjonen, i alle fall inntil det var klart at han selv skulle være sjef. Og da må det vel anføres andre veien at han synes det meste er greit så lenge han får være nettopp sjef. Problemet er at medarbeiderne ofte lurer på om det er han eller Førde eller begge to som snakker.
  • Han har alltid hatt et solid teflonbelegg, men noen av medarbeiderne hans mener han også har belegg som en kameleon. Og det er litt vanskelig å avgjøre om han egentlig bare er den hyggelige og beskjedne gutten fra Konnerud ved Drammen eller også den eplekjekke ambisiøse nyhetsdirektøren. Politisk har ingen klart å knytte ham til noe. Reint bortsett fra at han faktisk er gift med søstera til Torbjørn Jagland, Kari Jagland, og har en sønn med henne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling