Direktoratet sier nei til muslimsk grunnskole på Grønland i Oslo

Vurderer å klage inn vedtaket.

ØNSKER MUSLIMSK SKOLE PÅ GRØNLAND: En stiftelse har fått avslag fra Utdanningsdirektoratet på å starte en muslimsk grunnskole. Foto: Geir Bølstad
ØNSKER MUSLIMSK SKOLE PÅ GRØNLAND: En stiftelse har fått avslag fra Utdanningsdirektoratet på å starte en muslimsk grunnskole. Foto: Geir Bølstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En stiftelse som har søkt om å få starte en muslimsk grunnskole på Grønland i Oslo, har fått avslag fra Utdanningsdirektoratet, melder Kommunal Rapport.

Styret i stiftelsen Den muslimske grunnskole vurderer nå om de skal klage avgjørelsen til Kunnskapsdepartementet.

- Vi har tre uker på oss til å avgjøre hva vi skal gjøre. Vi synes det er på tide at med en muslimsk skole i Oslo, men alt det formelle må selvfølgelig være på plass, sier stiftelsens daglige leder Siri Helene Derouiche til avisen.

Byrådet i Oslo sa også nei til etableringen av skolen i sin høringsuttalelse i høst. Stiftelsens formål er å opprette og drive en privat grunnskole på muslimsk grunnlag i Oslo. Skolen skulle ligge i bydelen Grønland og ha norsk som undervisningsspråk. Søknaden er vurdert etter den nye friskoleloven, som ble vedtatt av Stortinget i juni.

Loven gir Utdanningsdirektoratet og Kunnskapsdepartementet fortsatt mulighet til å bruke skjønn når de avgjør hvilke skoler som skal bli godkjent.

I 2014 sa Kunnskapsdepartementet nei til en muslimsk grunnskole i Oslo som Utdanningsdirektoratet tidligere hadde godkjent.

Departementet mente at søkeren «Mødre for muslimsk grunnskole» hadde klare forbindelseslinjer til den muslimske grunnskolen Urtehagen, som ble lagt ned etter mye uro og konflikt.

(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer