TRENING: Gründer Hasse Hoftvedt, Fitness Xpress, er forbannet på Konkurransetilsynet. Foto: Finansavisen
TRENING: Gründer Hasse Hoftvedt, Fitness Xpress, er forbannet på Konkurransetilsynet. Foto: FinansavisenVis mer

- Direktøren burde tatt sin hatt og gått

- Det var en håpløs avgjørelse, sier Fitness Xpress-gründer Hasse Hoftvedt om at Konkurransetilsynet godkjente fusjonen mellom Sats og Elixia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I starten av fjoråret godkjente Konkurransetilsynet fusjonen mellom treningssenterkjedene Sats og Elixia, med betingelse om at de måtte selge 11 av de 82 treningssentrene de eide og driftet.

Gründer og daglig leder av Fitness Xpress, Hasse Hoftvedt, legger ikke skjul på at han er totalt uenig i Konkurransetilsynets beslutning, skriver Finansavisen.

- Håpløs avgjørelse
- Det var en håpløs avgjørelse. Direktøren i Konkurransetilsynet burde tatt sin hatt og gått etter å ha tillatt denne fusjonen, raser gründeren.

- Det må ha vært fantastisk for Sats og Elixia å få kvitte seg med 11 sentre som aldri ble noen konkurrent til dem selv, fortsetter han.

Han sier Sats og Elixia lovet konseptutvikling og nyvinning før sammenslåingen, men at de i stedet har valgt å dele ut gratismåneder og binde kundene.

- Vi tror det er en bevisst strategi fra deres side for å forsøke å knuse konkurransen i en kapitalsvak bransje, påstår Hoftvedt overfor avisen.

Ikke grunnlag for å nekte Avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet mener på sin side at de har alt på det tørre.

- Vi har ikke gjort noen vurdering i etterkant av sammenslåingen. Slike saker er underlagt fusjonskontrollen, og i dette tilfellet ble fusjonen godkjent under visse vilkår. Sats og Elixia tilbød seg å selge seg ned i områder vi mente ville få betydelig svekket konkurranse innen bransjen, og Konkurransetilsynet hadde da ikke grunnlag for å nekte partene å fusjonere, svarer Nese Finansavisen.

- Hoftvedt mener direktøren i Konkurransetilsynet skulle vært avsatt på grunn av fusjonen. Hva er din kommentar til det?

- Nei, det har jeg ikke noen kommentar til, avslutter avdelingsdirektøren.

For dårlig lønnsomhet Lønnsomheten i bransjen er generelt dårlig, og Virke fastslo i fjor at det i 2013 bare var 57 prosent av foretakene som leverte et positivt resultat.

Hoftvedt mener tilbudet er altfor stort, og han tror det bare er et tidsspørsmål før noen takker for seg.

- Det er altfor billig å trene i Norge. Det blir heller ingen reinvesteringer eller fremdrift i bransjen med det presset vi jobber med, sier han til Finansavisen.

Flere økonominyheter Prøvetid — fritt frem for oppsigelse?
Disse aksjene skulle du ha satset på i juli
Det butter for den norske kronen