Direktøren for Norsk Tipping går av

Etter økonomiske misligheter knyttet til hagearbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Direktør Reidar Nordby jr. går av som administrerende direktør i Norsk Tipping AS. Det skjer etter økonomiske misligheter i forbindelse med hagearbeid på Nordbys private eiendom.

I løpet av en sjuårsperiode skal Nordby ha unnlatt å innberette 380 000 kroner til skattemyndighetene. Likevel får han fortsette i Norsk Tipping AS «med et særlig ansvar for internasjonale relasjoner», heter det i pressemeldingen.

De økonomiske mislighetene skjedde etter at det ble inngått en svært spesiell avtale mellom Nordby og Norsk Tippings styre om hagestell på Nordbys private eiendom mot et månedlig trekk i lønn.

- Avtalen ble inngått som en konsekvens av at Nordby ble belastet med en betydelig reiseaktivitet etter at han i 2000 ble valgt til president i World Lottery Association, står det i pressemeldingen.

Utgiftene for gartnerarbeidet er blitt større enn antatt, og beløpene er ikke innberettet til likningsmyndighetene.

Siden 2000 er det utbetalt cirka 52 000 kroner per år til firmaet som utført hagearbeidet. I alt dreier det seg om et beløp på cirka 430.000, hvorav cirka 380.000 kroner ikke er innberettet til beskatning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer