Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Direktøren for Norsk Tipping går av

Etter økonomiske misligheter knyttet til hagearbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Direktør Reidar Nordby jr. går av som administrerende direktør i Norsk Tipping AS. Det skjer etter økonomiske misligheter i forbindelse med hagearbeid på Nordbys private eiendom.

I løpet av en sjuårsperiode skal Nordby ha unnlatt å innberette 380 000 kroner til skattemyndighetene. Likevel får han fortsette i Norsk Tipping AS «med et særlig ansvar for internasjonale relasjoner», heter det i pressemeldingen.

De økonomiske mislighetene skjedde etter at det ble inngått en svært spesiell avtale mellom Nordby og Norsk Tippings styre om hagestell på Nordbys private eiendom mot et månedlig trekk i lønn.

- Avtalen ble inngått som en konsekvens av at Nordby ble belastet med en betydelig reiseaktivitet etter at han i 2000 ble valgt til president i World Lottery Association, står det i pressemeldingen.

Utgiftene for gartnerarbeidet er blitt større enn antatt, og beløpene er ikke innberettet til likningsmyndighetene.

Siden 2000 er det utbetalt cirka 52 000 kroner per år til firmaet som utført hagearbeidet. I alt dreier det seg om et beløp på cirka 430.000, hvorav cirka 380.000 kroner ikke er innberettet til beskatning.

- Jeg beklager at jeg i en travel arbeidsdag ikke har kontrollert utgiftene knyttet til det arbeidet som ble utført i min hage og at forholdet ikke ble behandlet på en skattemessig korrekt måte. Jeg vil ikke at denne saken skal hefte verken med Norsk Tippings omdømme eller ved mitt eget renommé. Derfor har jeg funnet det riktig å fratre, sier Reidar Nordby jr.

Han tok selv kontakt med likningsmyndighetene for en måneds tid siden for å ordne opp. 

Direktøren for Norsk Tipping går av

I skattelistene for 2006 står Nordby oppført med 11,9 millioner i formue og en inntekt på 1,6 millioner.

Direktøren for Norsk Tipping går av
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling