Direktører i Vatikanets bank går av

To direktører i den skandalerammede Vatikanets bank går av.

SVINDELBANK: Vatikanets egen bank er under etterforskning for finanssnusk. Illustrasjonsfoto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
SVINDELBANK: Vatikanets egen bank er under etterforskning for finanssnusk. Illustrasjonsfoto: OLE C. H. THOMASSEN/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer tre dager etter at en prest med nære koblinger til banken ble arrestert for finanssnusk.

Vatikanets bank er under etterforskning i forbindelse med saken der presten Nunzio Scarano ble pågrepet for forsøk på å smugle 20 millioner euro inn i Italia fra Sveits.

Fredag ble en prest i den romersk-katolske kirken arrestert som ledd i etterforskningen av Vatikanets skandalerammede bank. En aksjemegler og et medlem av Italias hemmelige tjenester skal også være pågrepet.

En av de arresterte er Nunzio Scarano, prest i Salerno i Sør-Italia, skrev Milano-avisen Corriere della Sera fredag. Scarano ble avsatt inntil videre for flere uker siden, da han ble satt under etterforskning av forhørsdommere i Salerno.

Han er mistenkt for å ha forsynt seg med 600.000 euro eller vel 4,7 millioner kroner fra en konto i Vatikanets bank. Scarano skal ha gjort dette ved å ta ut litt om gangen, og brukt pengene til å nedbetale gjeld.

(NTB)