Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dirigerer fly i fylla

Flere flygeledere ved Athis Mons-senteret som kontrollerer deler av Nord-Europa, har problemer med flaska. På jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): En flygeleder tar ut søksmål for moralsk forfølgelse og offentliggjør skremmende forhold. Han føler seg forfulgt for å ville si fra om alvorlige hendelser og brudd på sikkerhetsreglene. Han har bedt en advokat ta ut søksmål, skriver avisa France Soir.

Han forteller at alkoholisme og massivt illegalt fravær fører til stor risiko for flytrafikken i hele området. Athis Mons er et av de største flygeledersentrene i Europa, og dirigerer blant annet all trafikk til flyplassene i Paris, Orly og Roissy. Det gjelder dermed også flytrafikken fra Norge til Frankrike.

Ifølge flygelederen når alkoholkonsumet et kritisk nivå: - Måltider raust overøst med alkohol finner sted omtrent hver natt.

Ville fester

- Festene for en som skal gå av med pensjon, holdes ofte om natta, noen ganger i kontrollrommet eller områder der alkohol er forbudt, sier flygelederen.

Han sier at han personlig har konstatert at sjefen for kontrollrommet, sterkt påvirket, så vidt kunne stå oppreist om morgenen. Han nevner også eksempler på andre som er blitt tatt i alkoholkontroll når de kjørte ut fra senteret, og en som sovnet ved rattet.

Sikkerhetsbrudd

Han anser det illegale fraværet som like ille, fordi det tvinger senteret til å fungere underbemannet nesten hele tida, blant annet fordi en statsråd i 1981 ga flygelederne billige billetter. De reiser langt av gårde, og kan ikke reservere retur.

Han sier at alkoholismen og fraværet er årsakene til en rekke hendelser. Flyene dirigeres for nær hverandre.

Det var lite populært å si fra om dette til mannens overordnede. Han ble frosset ut for å ha fortalt om forholdene.

- Når det gjelder sikkerheten er det farlig å utøve et yrke der den minste feil betyr tap av menneskeliv, sa flygeledernes representant.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media