- Dirigerte 74 mennesker i døden

Gjestedirigenten for Trondheim Symfoniorkester, Michel Tabachnik, kan ble dømt til fem års fengsel for å ha ført 74 mennesker i døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tabachnik er er tiltalt for sin rolle i dommedagssekten Soltempelordenen, som mistenkes for å ha drevet 74 mennesker i døden. Mandag er det ventet dom i saken.

Aktor la i dag ned påstand om fem års fengsel for Tabachnik.

Sekten Soltempelordenen skal ha stått bak fem ulike selvmords- og ritualdrapsseanser i Frankrike, Sveits og Canada fra 1994 til 1997. Til sammen 74 mennesker har mistet livet.

Dirigenten er stilt for retten i Frankrike etter at 16 personer ble funnet døde i et øde område ved Vercors i de franske alpene i 1995, skriver Adresseavisen. De døde kroppene lå i en stjerneformasjon i snøen.

Etterforskningen tydet på at 14 av disse var blitt drept av to av sine trosfeller, som deretter begikk selvmord.

Påtalemyndigheten mener dirigenten var et fremstående medlem av sekten, og at han må ha vært klar over at en aksjon ble planlagt.

Dirigenten innrømmer å ha vært involvert i sekten Soltempelordenen, men nekter for å ha vært en del av ledelsen. Han fraskriver seg også ansvar for noen av dødsfallene.

- Vi har lært ham å kjenne som en meget dyktig dirigent. Han er godt likt av orkesteret og av publikum. Vi vil selvfølgelig ikke forhåndsdømme, og anser ham uskyldig inntil det motsatte eventuelt er bevist. Men vi vil følge utviklingen i denne saken nøye, sier direktør i Trondheim Symfoniorkester, Siri Firstad Mathisen til Adresseavisen.

(NTB)

TIL RETTEN: Dirigenten Michel Tabachnick møtte i dag opp i retten, siktet for å ha ført 74 mennesker i døden.