Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dirigerte terror-flyene?

FBI kan stå foran et lite gjennombrudd i etterforskningen etter terror-angrepene 11. september i fjor. Egypteren Abdallah Higazy bodde på hotell rett over gata for World Trade Center. På rommet hadde han flyradio og Koranen. Nå er han arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det understrekes at det ikke finnes klare beviser mot Higazy, men en rekke indisier kan tyde på at han hadde noe med terror-aksjonene mot World Trade Center å gjøre, melder CNN.

11. september bodde han på Millenium Hilton Hotel, i en av de aller øverste etasjene. Han forlot rommet i kaoset etter flyangrepene. Flyradioen og flere andre effekter ble liggende igjen på rom 5105.

Da han kom tilbake for å hente dem 17. september, ble han arrestert av FBI.

Higazy benektet etthvert kjennskap til radioen, som godt kunne vært brukt til å dirigere terror-flyene mot deres endelige mål, WTC.

Tatt for løgn

I går ble Higazy arrestert på nytt, mistenkt for å ha løyet i avhør. I slutten av januar blir det bestemt om han skal tiltales, og eventuelt for hva.

Ifølge FBI kom han til USA på egyptisk pass og student-visum i slutten av august.

  • Higazy har i avhør fortalt at han var ansatt innen flyindustrien og med kommunikasjon som spesialitet.

    [email protected]

TERROR: Et av tårnene er allerede truffet. FLy nummer to er på vei inn. Ble de dirigert fra bakken?
Hele Norges coronakart