TRAGISK ULYKKE: En 14-årig gutt fra Lier som var på sykkeltur med klassen, ble påkjørt og drept på Holmen i Drammen i morges. Foto: Vegard M. Aas / NTB Scanpix
TRAGISK ULYKKE: En 14-årig gutt fra Lier som var på sykkeltur med klassen, ble påkjørt og drept på Holmen i Drammen i morges. Foto: Vegard M. Aas / NTB ScanpixVis mer

Dirigerte trafikk etter at 14-årig syklist døde. Ble slått av bilist

- Veldig unødvendig, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter den tragiske ulykken der en 14-årig gutt på sykkeltur med klassen ble påkjørt og drept på Holmen i Drammen, ble veien på stedet sperret. En bilist er nå anmeldt for å ha slått en Veidekke-ansatt som dirigerte trafikken.

- Saken er anmeldt, og de to partene vil bli innkalt til avhør, opplyser operasjonsleder Trond-Egil Groth ved Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Det var Drammens Tidende som først omtalte hendelsen.

- Følte seg truet

De to innblandede er begge menn i 30-åra fra hhv. Øvre og Nedre Eiker utenfor Drammen. Det er på det rene at den Veidekke-ansatte, som dirigerte trafikken på oppdrag fra Vegtrafikksentralen, ble tildelt slag.

- Ifølge fornærmede gikk bilfører ut og stilte spørsmål. Da han ikke var fornøyd med svarene, tildelte han fornærmede to-tre slag i hals og nakke. Motparten hevder på sin side at den Veidekke-ansatte veivet med skiltet, og at han slo fordi han følte seg truet, sier operasjonslederen.

Etter opptrinnet kjørte bilisten fra stedet, men ikke før den Veidekke-ansattes kolleger hadde tatt bilder av bilen. Det var derfor lett for politiet å finne fram til ham.

Den Veidekke-ansatte mannen klaget over smerter etter slagene, men var i stand til å fortsette å dirigere trafikken etter hendelsen.

- Veldig tragiske omstendigheter

Uansett hvem som har rett, har Groth svært liten sans for det inntrufne.

- Det var veldig unødvendig, og her har vi veldig tragiske omstendigheter, sier operasjonslederen - som understreker at man ikke skal forstyrre personer som rettmessig dirigerer trafikken.

SORG: Flagget utenfor Høvik skole i Lier vaier på halv stang etter dødsulykken som rammet en klasse på ungdomstrinnet i morges. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SORG: Flagget utenfor Høvik skole i Lier vaier på halv stang etter dødsulykken som rammet en klasse på ungdomstrinnet i morges. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Det var like før klokka 09 at den tragiske ulykken skjedde på Holmen, som er bindeleddet mellom sentrale Strømsø- og Holmenbrua i Drammen. Den 14-årige gutten, som var hjemmehørende i nabokommunen Lier, var på sykkeltur med klassen da han ble truffet av en lastebil i rundkjøringen mellom bruene.

Flere av medelevene ble vitner til ulykken, som nå blir etterforsket av politiet. Lastebilsjåføren har rutinemessig avlagt blodprøve og skal være svært preget.

Operasjonsleder Groth opplyser at det blir holdt en minnestund på Holmen mellom klokka 19 og 20, og at brua igjen vil være stengt i tidsrommet.