Discovery la til kai på romstasjonen

En myk, men ikke helt problemfri tilkobling for romferja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CAPE CANAVERAL, FLORIDA (Dagbladet): Etter en rekke hårfine manøvere utført av pilot Kevin Ford og kommandør Rick Sturckow, la romferja Discovery klokka 02.54 til kai på Den internasjonale romstasjonen ISS.

Les mer om den dramatiske oppskytingen av Discovery på lørdag.

Sturckow styrte romferja til en «myk» tilkobling med ISS, beskriver NASA. Men tilkoblingen ble litt mer problematisk enn det var regnet med på forhånd, ifølge nyhetsbyrået AP:

Kommandøren måtte bruke romferjas store jetmotorer for all manøvreringen, i stedet for de små rakettmotorene som er lettere å finjustere med. Det er første gang dette er gjort for å koble seg til romstasjonen.

Noen timer senere kunne teamene på romferja møte teamet inne på romstasjonen. Mannskapene hilste på hverandre før de begynner på en ukes arbeid som involverer flere romvandringer og overføring av en stor andel forsyninger for astronauten Nicole Stott, som skal bli på romstasjonen i 57 dager.

Lirker seg innpåOperasjonen, som finner sted 350 kilometer over Warszawa i Polen, er krevende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.