Discovery lander i dag

Landingen ble utsatt på grunn av ustabile værforhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ny landingstid for Discovery er tirsdag klokka 09.07. Været har vært en utfordring for NASAs ansatte ved Kennedy Space Center i Florida, og dagens værvarsel er skyer, lette og variable vinder og fare for regn. Tre ulike plasser er pekt ut som landingssted, melder Associated Press.


Tre muligheter

Romfergeekspertene mener det er best om fartøyet lander på Kennedy-senteret for å unngå kostnadene og bryderiet med å fly Discovery tilbake til oppskytningsplassen.

Det andre mulige landingsstedet er Edwards Air Force One-basen i California og tredjevalget er White Sands Missile Range i New Mexico. Værmeldingene for California er akseptable, mens basen i New Mexico er noe utsatt for regn, skriver AP.

Romferdslederen LeRoy Cain sa at de ført vil gjøre et alvorlig forsøk på å lande i Kennedy, men om dette mislykkes så vurderer de Edwards-basen.

Familien skuffet

- Selvsagt håper vi å få beina på bakken i dag, sa astronauten Wendy Lawrence til NASA mandag.

Astronautenes familier ble skuffet da de mottok beskjeden om deres kjære kommer hjem en dag senere. De venter tålmodig og bekymret på Kennedy-senteret.

Er positive

Discovery er den første romfergen som har dratt ut i rommet etter at romfergen Colombia eksploderte da den fløy inn i atmosfæren i 2003. Discovery har hatt en rekke problemer som har krevd romvandring, reparasjoner og kontinuerlig ekspertanalyse, melder AP.

- Vi skal lande på en måte eller en annen, på ett sted eller et annet, og alt vi snakker om er hvor, sier NASA-administratoren Michael Griffin til AP.

ENDELIG HJEM: Astronaut Soichi Noguchi fra Japan og Wendy Lawrence fra USA samt resten av mannskapet gleder seg til å komme hjem til familiene sine.