- Diskoleder planla drapet

STAVANGER (Dagbladet): I over to timer ble Tom Halvorsen (18) holdt fanget på diskoteket Rockefeller før han ble skutt i hodet med sin egen pistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens dette pågikk på Bryne, satt den 25 år gamle drapssiktede diskoteklederen på legevakten i Stavanger. Etter det Dagbladet erfarer, mener politiet at 25-åringen planla drapet, men fikk andre til å utføre selve handlingen.

Politiet går ut fra at penger var drapsmotivet, enten det er snakk om et oppgjør i forbindelse med gjeld eller regelrett ran. Pistolen skal Tom sjøl ha hatt med seg da han møtte sin banemann.

Uklart

Både 17-åringen av vietnamesisk opprinnelse og den 24 år gamle Sandnes-mannen skal ha vært til stede da Tom ble drept. Begge er siktet for overlagt drap. 1. mai kjørte de to liket av Tom til Tananger, og dro deretter med båt ut på havet der han ble senket.

Det er uklart hvorfor Tom i utgangspunktet ble med i den lyseblå Mazdaen da han ble plukket opp på bussholdeplassen i Tananger rundt midnatt natt til 1. mai. Han skal ha blitt med frivillig til Bryne.

«Kongen»

Den 25 år gamle vietnameseren som driver det populære ungdomsdiskoteket på Bryne, nekter å forklare seg for politiet. Han hevder at han har alibi for natta da blårussgutten ble drept på Rockefeller.

På folkemunne på Jæren har 25-åringen fått tilnavnet kongen på grunn av sin innholdsrike garderobe og ambisiøse forretningsplaner. Han har ord på seg for å være svært opptatt av disiplin og lydighet blant sine ansatte. Dette skal han ha gitt klart uttrykk for på forskjellig vis, forteller kilder i Rockefeller-miljøet til Dagbladet.

Tidligere drev 25-åringen et alkoholfritt ungdomsdiskotek i Stavanger, og hadde også en stund planer om å satse i Egersund i samme bransjen.

Alle de involverte i drapssaken har en viss tilknytning til det lørdagsåpne ungdomsdiskoteket, enten som dørvakter eller gjennom diverse småjobber.
Den 24 år gamle drapssiktede Sandnes-mannen som tidligere har tilstått å ha skutt Tom ved et uhell, jobbet som dørvakt i tillegg til andre småjobber. Han skal ha hatt håp om å bli trukket mer inn i driften av utestedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer