Diskotekbrannen i Göteborg var påsatt

Diskotekbrannen i Hisingen utenfor Göteborg i 1998 var påsatt, sier statsadvokat Ulf Noren. Denne konklusjonen er påtalemyndigheten og de siktedes forsvarere enige om, sa Noren på en pressekonferanse torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire siktede, som alle er av iransk avstamning, er mistenkt for mordbrann. Men Noren ville ikke si noe om motivet for ildspåsettelsen. Han utelukket likevel at det lå rasistiske, etniske eller nasjonalistiske motiver bak ugjerningen.

Etterforskningen av katastrofebrannen der 63 ungdommer brant inne, kommet til å ta enda en måned. En tiltalebeslutning kan ventes i april og rettssak i mai.

De fire ungdommene skal gjenom flere avhør, og det skal også holdes en rekonstruksjon av hendelsesforløpet før etterforskerne er ferdige.

Verken politiet eller påtalemyndigheten vil si hva som har kommet fram i de 1.700 avhørene som er gjennomført etter brannen.

Politiet vil heller ikke kommentere påstander om at en av de siktede skal ha tilstått å ha tent på brannen.

Varetektsperioden går ut fredag, men påtalemyndigheten har bedt om at varetekten forlenges til 10. mars.

Pårørende, venner og familie samlet seg utefor lokalet der 67 ungdommer mistet livet etter en brann i et diskotek i Gøteborg natt til fredag.