- Diskriminerer menn

Er du mann, kan du bare glemme å søke på en rekke stillinger ved Universitetet i Oslo. Derfor har doktorgradsstudenter nå anmeldt rektor Kaare Norum og kollegiet for kjønnsdiskriminering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kollegiet har nemlig bestemt at universitetet vil øremerke vitenskapelige stillinger bare for kvinner. Årsaken er at universitetet vil gjøre noe med gubbeveldet. For å bedre kjønnsbalansen har nemlig kollegiet gått inn for at bare kvinner kan søke ledende vitenskapelige stillinger. Dette skjer helt uavhengig av kjønnsbalansen på det enkelte fagområde. Nå raser doktorgradsstudenter mot den nye handlingsplanen for likestilling.

Provokasjon

- Dette er provoserende. Det er diskriminering av individet. I klartekst betyr det at jeg som mann overhodet ikke har noen mulighet til å få en slik stilling, sier stipendiat i religionshistorie Dag Øistein Endsjø til Dagbladet.

Men heller ikke doktorgradsstudent Katrine Lund Ore synes dette er noen god idé:

- Jeg ønsker å kvalifisere meg for en jobb fordi jeg er dyktig, og ikke fordi jeg er kvinne, sier Lund Ore til Dagbladet. Hun mener at den typen radikal kjønnskvotering som kollegiet går inn for, bare stempler universitetskvinnene som ofre.

Lund Ore og Endsjø innrømmer at det er drastisk å anmelde kollegiet for brudd på både likestillings- og universitetsloven. Men begge mener at det er andre og bedre virkemidler som heller kan bedre kjønnsbalansen på universitetet.

- Hvis de fast ansatte mennene er så opptatt av radikal kjønnskvotering, kan de fristille seg selv, sier Endsjø.

Få kvinner

Toppjobbene ved Universitetet i Oslo har hittil stort sett vært forbeholdt menn. Til tross for at kvinnene strømmer til høyere studier som aldri før, ble det i fjor bare ansatt to kvinnelige professorer. Tendensen er også at kvinnene ikke når opp når det gjelder amanuensisstillinger. Menn ansetter menn.

- Det er et altfor gammeldags system for utvelgelse. Ansettelseskomiteen intervjuer ingen. Det er heller ikke mulig å klage på avgjørelsene, sier Lund Ore. Hun mener det bør innføres sanksjoner overfor institutter som ikke aktivt sørger for å få fram kvinner, og bare fortsetter med å ansette menn.

DRASTISK: Kjønnskvotering er greit, men alle ledige stillinger må ikke forbeholdes kvinner, mener Dag Øystein Endsjø (31) og Katrine Lund Ore (36).