Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Diskriminering vanlig i Norge

Etnisk diskriminering er vanlig i Norge, spesielt på bolig- og jobbmarkedet. - Veldig lite av dette skyldes ren rasisme, men heller en generell fremmedfrykt, sier Utlendingsdirektoratets direktør Petter Drefvelin til Dagsavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29 av Norges mest innvandringsrike kommuner har deltatt i Utlendingedirektoratets (UDI) sin undersøkelse. Et flertall av de de spurte kommunene opplyser at det foregår «alvorlige» eller «svært alvorlige» tilfeller av diskriminering på boligmarkedet i Oslo kommune.

- Mange utleiere legger på telefonen når de hører en som snakker gebrokkent, svarer en kommune.

Diskrimineringen foregår gjennom sjikane, utestengning og trakassering, og indirekte gjennom bruk av høyere garantier og depositum, skriver Dagsavisen.

- Vi mener det må bygges langt fler boliger, fortrinnsvis til utleie, i flere prisklasser. Det offentlige utleiemarkedet er svært begrenset, noe som rammer innvandrerne verst, sier Drefvelin.

Også på jobbmarkedet blir mange innvandrere møtt med stengte dører. En kommune melder om at arbeidskontoret får klar melding fra arbeidsgivere om at de ikke ønsker innvandrere. Rapporten slår fast at også offentlige etater driver med diskriminering, ofte langt værre enn private arbeidsgivere.

(Dagbladet.no)