Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Diskriminering

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Over halvparten av ledere på kommunalt og fylkeskommunalt nivå, pluss innenfor helseforetakene, vil ikke rekruttere arbeidssøkere over 55 år. De vil heller ikke prioritere eldre ansatte når det gjelder opplæring og vedlikehold av kunnskap og kompetanse på arbeidsplassen. Ifølge en undersøkelse som Universitetet i Stavanger og Kommunenes Landspensjonskasse står bak, vedgår altså et flertall av lederne innenfor offentlige områder som omsorg, utdanning og pleie at de ikke har forstått alvoret i bristen på arbeidskraft. I tillegg driver de aktiv diskriminering av eldre.

• Det er tragisk å oppleve at kommunene og helseforetakene praktiserer en personalpolitikk stikk i strid med det politiske flertalls ønske om at eldre skal stå lenger i arbeid. Med slike eldrefiendtlige holdninger skal ingen undres over at AFP-ordningen er så populær selv blant friske eldre som ser seg selv som en ressurs.