- Diskusjonen om atomprogrammet er avsluttet

Iran godtar overvåking av Det internasjonale atomenergibyrået.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Diskusjonen og kontroversen rundt det iranske atomprogrammet er avsluttet. Programmet skal nå på vanlig måte overvåkes av Det internasjonale atomenergibyrået, sa Irans president i sin tale i FN tirsdag.

- All vår kjernefysiske aktivitet er fullstendig fredelig og fullstendig åpen, sa president Mahmoud Ahmadinejad og beskyldte vestlige land for å prøve å nekte Iran landets rett til atomenergi.

Til tross for militære trusler og det Ahmadinejad kalte ulovlige sanksjoner mot landet, har «Iran klart å bevege seg fremover steg for steg».

- Nå blir vi anerkjent som et land som har kapasitet til produksjon av industrielt kjernefysisk brensel til fredelige formål. Jeg erklærer offisielt at saken om Irans atomprogram etter vår mening nå er avsluttet og er blitt til en normal sak for atomenergibyrået, fremholdt han.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad gikk også til det som virket å være et frontalangrep på USA da han holdt sitt innlegg til FNs hovedforsamling i New York tirsdag.

- Dessverre blir menneskerettighetene brutt i stor utstrekning av visse stater, spesielt av dem som gir seg ut for å være de eneste som fremmer disse rettighetene, sa Ahmadinejad uten å nevne USA spesifikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.