Beleiringen av Kongressen:

- Diskuterer å fjerne Trump

Deler av USAs regjering skal være i innledende diskusjoner om å fjerne president Donald Trump etter onsdagens voldelige opprør, forteller kilder til CNN og CBS. USA-ekspert tror ikke de er tøffe nok.

TRUMP: USA-korrespondent Vegard Kvaale forklarer hva som skal til for å fjerne Donald Trump som president. Reporter: Øystein Kvaale Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Deler av USAs regjering, ministere utnevnt av presidenten selv, skal nå være i innledende diskusjoner om å fjerne Donald Trump fra presidentembetet bare 14 dager før han uansett må gå av.

Det forteller kilder både til CNN og CBS.

Diskusjonene skal foregå som en direkte konsekvens av onsdagens voldelige opprør i Washington D.C., som kulminerte med at Kongressen ble stormet av en mobb. Inne i én av verdens mest ikoniske lovforsamlinger, ble en kvinne ble skutt. Hun døde seinere av skadene.

Donald Trumps retorikk og oppførsel får deler av skylda for å ha ansporet de voldelige opptøyene, som er blitt møtt med nærmest unison fordømmelse.

Tidligere alliert: - Fjern ham

Konkret skal deler av Trumps regjering nå diskutere mulighetene for å ta i bruk det 25. grunnlovstillegget for å fjerne Trump.

Grunnlovstillegget gir en regjering mulighet til å midlertidig avsette en sittende president hvis de mener presidenten ikke er i stand til å utføre sitt arbeid og plikter.

Allerede har en rekke maktspillere i det amerikanske samfunnet tatt til orde for å fjerne Trump etter hendelsene i Washington D.C., som har sjokkert en hel verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer