Diskuterer dating-nekt for Madsen

I oktober krevde Dansk Folkeparti (DF) sexnekt for Peter Madsen og andre livstidsdømte fanger i Danmark. Nå skal et forslag til lovendring diskuteres.

MULIG LOVENDRING: Det har blitt lagt fram et forlslag om å innskrenke Peter Madsen og andre livstidsfangers muligheter til å inngå nye relasjoner mens de soner. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark
MULIG LOVENDRING: Det har blitt lagt fram et forlslag om å innskrenke Peter Madsen og andre livstidsfangers muligheter til å inngå nye relasjoner mens de soner. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I oktober omtalte Dagbladet at danske politikere vil undersøke om det er mulig å begrense Peter Madsen og andre livstidsdømte menns muligheter til å inngå relasjoner med personer utenfor murene.

Særlig ønsket Dansk Folkeparti (DF) at justisminister Søren Pape Poulsen (K) skulle undersøke om de kan innføre en lov som begrenser sexlivet til livstidsfanger i danske fengsler.

- Vår kriminalomsorg skal ikke være et ekteskapskontor for psykopater, sa justispolitisk talsperson i DF, Peter Kofod Poulsen, den gang.

Også Socialdemokratiet (S) ved partiets justispolitiske talsperson, Trine Bramsen, var skeptiske til at livstidsfanger har mulighet til et aktivt kjærlighetsliv innenfor murene - og omtalte det som «en hån mot Kim Walls etterlatte, at Madsen kan få kvinnebesøk på den måten».

Forslag lagt fram

Nå melder Expressen at oppmerksomheten rundt Madsens stevnemøter i fengselet har ført til at danske politikere har startet diskusjoner som kan forby livstidsfanger å ta imot besøk av nye bekjentskaper.

Forslaget ble lagt fram i det danske Folketinget fredag i forrige uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer