Diskuterer Kosovos framtid

Viktig NATO-møte i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Usikkerheten rundt Kosovos framtid blir det største temaet når NATOs utenriksministre samles til et todagers møte i Brussel torsdag.

FN-fristen for forhandlingene om Kosovos framtid løper ut mandag, men ingenting tyder på at det vil skje noen tilnærming mellom serbiske myndigheter og den kosovoalbanske regjeringen helt på tampen.

I likhet med resten av verdenssamfunnet forbereder derfor NATO seg nå på at Kosovo vil erklære seg selvstendig på egen hånd, selv om ingen offisielt vil foregripe utfallet 10. desember.Blir stående- Det eneste som synes sikkert er at NATO vil bli værende i Kosovo. Vi er der på et FN-mandat som står til det blir opphevet, sier en NATO-diplomat.

NATO har rundt 17.000 soldater stasjonert i Kosovo og situasjonen framover vil bli diskutert på den innledende middagen på møtet torsdag kveld.

Kosovos nyvalgte statsminister, den tidligere geriljalederen Hashim Thaci, har lovet å ha tett kontakt med både Washington og Brussel før en uavhengighetserklæring vil bli kunngjort. I NATO regner man nå med at en slik erklæring kan komme i midten av januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer