FORNØYDE: Politimester i Øst Politidistrikt Ida Melbo Øystese sier riksadvokaten er godt fornøyd med politiets arbeid med Hagen-etterforskningen. Video: Per Ervland. Reporter: Audun Hageskal Vis mer

Diskuterte Hagen-saken med Riksadvokaten

Etterforskningsledelsen og representanter fra Kripos er blant de som fredag møttes hos Riksadvokat Tor-Aksel Busch fredag.

Publisert

Klokka 09.42 ankom politiinspektør Tommy Brøske og flere representanter fra politiet, blant annet Kripos, Riksadvokatens kontor.

Mangel på oppklaring og status for saken skal ha vært blant temaene under dagens møte hos avtroppende riksadvokat Tor-Aksel Busch. Der møtte både etterforskningsledelsen i Anne-Elisabeth Hagen-saken og representanter fra Kripos.

- Gode tilbakemeldinger

Da det drøyt to timer lange møtet var ferdig, fortalte politimester Ida Melbo Øystese ved Øst politidistrikt til pressen at de har hatt en gjennomgang av saken.

- Det har vært nyttig og vi kommer til å ha det ved en senere anledning og, sa hun.

- Møtet handlet om å få en oversikt over saken og orientere påtalemyndigheten om saken, sa hun videre og fortalte at dette møtet har vært planlagt lenge.

Politimesteren beskriver møtet som nyttig og konstruktivt.

- Det er veldig gledelig at vi har fått gode tilbakemeldinger på jobben som gjøres i etterforskningen, sier Øystese.

POLITIET ANKOMMER: Etterforskningsleder Tommy Brøske og andre representanter fra politiet på vei inn til riksadvokaten. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Mye gjenstår

31. oktober går Riksadvokaten selv av. På hans siste arbeidsdag er det nøyaktig ett år siden Anne-Elisabeth Hagen, kona til milliardær Tom Hagen, forsvant fra sitt hjem i Lørenskog. Faren for at han avslutter karrièren med en av Norges største krimsaker uløst, ser ut til å være stor.

Det var under et Ole Torp-intervju på NRK i forrige uke at Busch avslørte dagens møte. Da kom det også fram at Riskadvokaten er orientert om status, og at det fremdeles er mye arbeid som skal gjøres.

- Det er en lang rekke etterforskningsoppgaver som fortsatt gjenstår. Det er jeg ganske sikker på, sa Busch, og la til:

- Det er en sak som preges av veldig mange etterforskningsoppgaver som man må få gjennomført før man kan begynne å trekke trådene sammen, sa Busch.

BILSPORET: Politiet jobber nå med å kartlegge eiere og førere av 20 bilder som skal ha vært i området rundt Langvannet, dagen Anne-Elisabeth Hagen skal ha blittt kidnappet. Video: Nicolai Delebekk / NTB Scanpix Vis mer

Fant blod

Siden intervjuet med Riksadvokaten har det kommet flere nye opplysninger i saken. Torsdag ble det bekreftet at politiet har funnet små mengder blod fra Anne-Elisabeth Hagen i boligen etter at hun forsvant.

Forrige uke omtalte Dagbladet tre tekniske spor knyttet til åstedet, som er svært viktige i politiets pågående etterforskning:

  • Strips
  • Brevpapir med tilhørende konvolutt
  • Skoavtrykk etter skotypen Sprox i størrelse 44-46

Politiets undersøkelser avslører at alle gjenstandene kan ha blitt kjøpt i relativ nærhet til Hagen-familiens bolig i Sloraveien.

Konvolutten som inneholdt et trusselbrev funnet hjemme hos Hagen er solgt hos Clas Ohlson, opplyste politiet, mens konvolutten er produsert i Tyskland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer