<strong>STJERNE:</strong> Trond Birkedal var en stigende stjerne i Frp, og var fram til mandag partiets ordførerkandidat i Stavanger. Her med partileder Siv Jensen på landsmøtet i 2006. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD
STJERNE: Trond Birkedal var en stigende stjerne i Frp, og var fram til mandag partiets ordførerkandidat i Stavanger. Her med partileder Siv Jensen på landsmøtet i 2006. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

- Diskuterte sexanklager med Frp-ledelsen

For halvannet år siden skal Trond Birkedal ha diskutert overgrepsanklagene mot ham med Frps generalsekretær Geir Mo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Stavanger Aftenblad.

Samtalene skal ha funnet sted etter at en 15-åring fortalte flere andre Frp-medlemmer om et angivelig overgrep.

Blant de som skal ha blitt fortalt om overgrepet, var leder av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Ove Vanebo.

Etter at Vanebo konfronterte Birkedal med påstanden, skal de to sammen ha kontaktet partiledelsen, ved generalsekretær Geir A. Mo, og informert ham om anklagene. Dette skal ha skjedd i oktober 2009, skriver Stavanger Aftenblad.

Gutten som hevder seg utsatt for overgrepet er nå 17 år gammel. Han fortalte onsdag sin historie i Dagbladet.

- Jeg var full, og mistet de jeg var sammen med. På ett eller annet vis dukket Trond opp. Han drikker jo ikke. Så spurte han om jeg ville være med til Christiania hotell og sove der, sier 17-åringen.

- Da vi kom fram ville han massere meg med oljer. Deretter hadde vi oralsex, sier gutten til Dagbladet.

<strong>SIKTET:</strong> Trond Birkedal sammen med den da 14 år gamle gutten i mars 2008. Få måneder etter, da gutten hadde fyllt 15 år, var han med Trond Birkedal på hotellromet i Oslo, der de hadde sex, har 15-åringen fortalt Dagbladet. Birkedal er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år. Foto: Privat
SIKTET: Trond Birkedal sammen med den da 14 år gamle gutten i mars 2008. Få måneder etter, da gutten hadde fyllt 15 år, var han med Trond Birkedal på hotellromet i Oslo, der de hadde sex, har 15-åringen fortalt Dagbladet. Birkedal er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år. Foto: Privat Vis mer

Han understreker at det seksuelle samværet med Birkedal var frivillig, men at han likevel føler at han ble utsatt for et overgrep.

Birkedal er siktet for å ha hatt seksuelt samvær med en mindreårig. Han nekter for denne delen av siktelsene mot ham.

Også 17-åringens bistandsadvokat, Hege Salomon, sier at Geir Mo i lang tid har visst om det angivelige overgrepet.

- Jeg er kjent med at han har visst om dette i lang tid, sier Salomon til Dagbladet.

Det har så langt ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Birkedals advokat, Arvid Sjødin, i saken.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

 

Fakta: Birkedal-saken

• Mandag avslørte Dagbladet at Frps ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkedal (31), søndag kveld ble avhørt av politiet og hans hus ransaket etter påstander om at han skal ha snikfilmet en 19-åring på badet sitt.

• Mandag ble Birkedal siktet etter straffelovens paragraf 201 b, for å ha utvist seksuelt krenkende adferd. Samme dag trakk han seg fra alle politiske verv i partiet.

• Tirsdag samtykket Birkedal til to ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.

• Onsdag fortalte en nå 17 år gammel gutt i Dagbladet om at han hadde oralsex med Birkedal da han var 15 år gammel. Samme dag ble siktelsen mot Birkedal utvidet til også å gjelde seksuell omgang med barn under 16 år, etter straffelovens paragraf 196.

• Birkedal innrømmer ifølge fengslings-kjennelsen å ha snikfilmet flere personer, men nekter for å ha hatt seksuelt samkvem med noen under 16 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer