Diskuterte tåkelegging av SV-forbindelse

E-poster avslører.

Selvforsvar: Jenteforsvaret, men tette bånd til Sosialistisk Ungdom (SU), holder selvforsvarskurs for jenter på Strømmen videregående skole. Støtten til kursene har de fått fra statsråd Audun Lysbakken (SV) Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
Selvforsvar: Jenteforsvaret, men tette bånd til Sosialistisk Ungdom (SU), holder selvforsvarskurs for jenter på Strømmen videregående skole. Støtten til kursene har de fått fra statsråd Audun Lysbakken (SV) Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) To e-poster til en SV-topp avslører at formålet med å starte Jenteforsvaret var å kunne søke om penger. Det ble også foreslått å bytte ut instruktører for å dekke over SV/SU-tilknytningen.

Torsdag måtte SV-statsråd Audun Lysbakken legge seg flat og beklage for Stortinget hvordan han delte ut 154 000 kroner til organisasjonen Jenteforsvaret, som på søketidspunktet var en undergruppe av Lysbakkens eget ungdomsparti, Sosialistisk Ungdom (SU).

Ingen andre enn Jenteforsvaret og Landsforeningen for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner (LLH) i Sør-Trøndelag ble informert om at det var mulig å søke. Begge søkte og begge fikk penger. Til sammen en halv million kroner til selvforsvarskurs for unge jenter.

Samtidig som departementet behandlet søknaden ble Jenteforsvaret skilt ut og registrert som en egen organisasjon. Likevel har alle styremedlemmene i Jenteforsvaret tillitsverv i SU eller i SV.

Streng beskjed En e-post Dagbladet har fått tilgang til tyder på at selve formålet med å skille Jenteforsvaret ut fra SU var å kunne søke om offentlige penger. SU har i en årrekke drevet med selvforsvarskurs i egen regi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer