Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse 13 Bodø-jentene har 13 000 kroner i russe-budjsett: - Ikke verdt å sløse bort penger

Tar et oppgjør med pengehysteriet rundt russetida.

13 000 KRONER: Disse Bodø-jentene bestemte seg for å pusse opp en campingvogn de fikk gratis, istedenfor å betale i dyre dommer for å være med på russebuss. Det angrer de ikke på. Bak fra venstre: Anette Brendeford, Martine Berg, Iselin Jakobsen, Lotte Brekke Hemminghytt. Foran fra venstre: June Pedersen, Maria Høyvik, Marie Hanssen. Foto: Privat
13 000 KRONER: Disse Bodø-jentene bestemte seg for å pusse opp en campingvogn de fikk gratis, istedenfor å betale i dyre dommer for å være med på russebuss. Det angrer de ikke på. Bak fra venstre: Anette Brendeford, Martine Berg, Iselin Jakobsen, Lotte Brekke Hemminghytt. Foran fra venstre: June Pedersen, Maria Høyvik, Marie Hanssen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er helt vanlig i Bodø, å ha campingvogn, forsikrer Marie Hanssen overfor Dagbladet.

Hun og 12 av hennes venninner har gått sammen om å pusse opp en campingvogn de fikk gratis, og feire russetida sammen. Det hele gjør de på lavbudsjett.

Hanssen og hennes medruss i «russevogna» Supernova, ønsket ikke at noen få uker med fest og moro skulle koste all verden.

- Vi er alle veldig travle jenter, med skole og jobb, og bestemte for oss at hvis vi skulle gjøre noe, skulle vi ikke bruke verken mye tid eller så fryktelig mye penger.

- Unødvendig De spyttet inn 1000 kroner hver, og begynte på russeprosjektet.

Pengene gikk til logo, klær, enkel oppussing av «russevogna» og en russelåt. De regner riktignok å bruke mer penger på selve festlighetene, men de var krystallklare på hva de ville helt fra ideen ble unnfanget:

- Vi synes det var unødvendig å sløse bort alle sparepengene våre på russetida. Vi trenger tross alt de pengene vi har til studentlivet etter russetida. Jjeg tror faktisk de fleste her i Bodø ikke har hatt et fryktelig mye større budsjett enn oss, sier Hanssen til Dagbladet, og får støtte av Maria Vinje Pedersen, en av de andre 12 jentene.

- Hadde kanskje skilt oss ut på Østlandet Om russetida har en annen stilling hos Nord-Norges 18- og 19-åringer, er ikke Bodø-jentene sikre på.

- Vi hadde kanskje skilt oss ut på Østlandet, sier jentene og ler:

- Men vi vet jo ikke om det bare er sånn på Østlandet, at det bare er dyre russebusser. Den eneste grunnen til at folk hører om det, er fordi de er i media.

De snakker også varmt om «russecampen» i Bodø, et område hvor busser, vaner og campingvogner stues og kan stå gjennom hele russetida og russen kan møtes for å feire og feste.

- Vi har en liten høyttaler i vogna. Trenger vi mer lyd, går vi bare til en av de andre bussene, sier Hanssen.

Vil donere bort mulige premiepenger De innrømmer likevel at de har hatt litt flaks. Russelåta de har lagd, med samme navn som vogna deres, fikk de produsert billig ved å bruke kjenninger. På tross av det, leder den foreløpig i kåringa av årets russelåt.

Skulle jentene vinne den kåringa, og med det 20 000 kroner, har de bestemt seg for å gi bort pengene til Kreftforeningen.

- Vi begynte å prate om det når vi nærmet oss topp ti på lista. Vi er 13 jenter, så det blir litt over en tusenlapp på hver. De pengene er det andre som trenger mer enn oss, sier Hanssen.

 «RUSSEVOGNA: Vogna fikk de gratis, og noe penger har de brukt på å pusse den opp. Innsida av vogna prioriteres. Foto: Privat
«RUSSEVOGNA: Vogna fikk de gratis, og noe penger har de brukt på å pusse den opp. Innsida av vogna prioriteres. Foto: Privat Vis mer
Hele Norges coronakart