Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse 59 DNB-filialene forsvinner

For mange bankkunder blir det umulig å komme seg til en filial i nærheten.

AUTOMATISERT: Bilder er fra den gang Grensen filial i Oslo ble automatisert og personalet fjernet. Foto: John Myhre / Aftenposten / NTB Scanpix
AUTOMATISERT: Bilder er fra den gang Grensen filial i Oslo ble automatisert og personalet fjernet. Foto: John Myhre / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble i ettermiddag kjent at Norges største bank DNB legger ned 59 filialer over hele landet - antallet går dermed ned fra 116 til 57. Det medfører at 600 årsverk forsvinner, prosessen skal være gjennomført allerede første halvår i år, melder konsernet i en pressemelding kalt «Tar grep for å møte den digitale hverdagen».

Nedskjæringen er drastisk; sentrale steder som Holmestrand, Elverum, Tvedestrand, Namsos og Kirkenes mister sine filialer, og det blir for mange i praksis umulig å komme seg til et fysisk bankkontor i nærheten.

Årsaken til nedskjæringen er at færre og færre bruker de fysiske filialene; flere og flere går over til digitale tjenester. 85 prosent av norske bankkunder bruker ikke lenger filialene sine, og ni av ti dekker bankbehovene sine på nett. I tillegg sier DNB at deres egen overføringsapp Vipps forsterker dette bildet.

DNBs sjef for personmarked, Trond Bentestuen, sier konsernet vil søke å gjennomføre bemanningen gjennom frivillige ordninger som sluttpakker.

Dette er de 59 filialene som legges ned, inndelt i DNBs distrikter:

Oslo Østafjells Bekkestua
Solli plass
Røa
Stovner
Manglerud
Sætre
Revetal
Holmestrand
Notodden
Slemmestad
Stokke
Sande
Lier
Hokksund
Sigdal

Øst Borge
Kolbotn
Ås
Råholt
Sørumsand
Moelv
Lørenskog
Raufoss
Halden
Årnes
Nittedal
Elverum
Dombås
Ringebu
Otta

Sør-Vest Åkrehamn
Knarvik
Tvedestrand
Os
Sola
Solheimsviken
Vestkanten
Askøy

Åmot
Odda
Mandal
Egersund
Nordfjordeid

Nord Solsiden
Heimdal
Sirkus
Hammerfest
Vadsø
Kirkenes
Narvik
Andenes
Fauske
Ørnes
Mosjøen
Sandnessjøen
Brønnøysund
Levanger
Namsos

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram