Disse barna skal samle inn penger til martyr-familiene

Bildene lagt ut på islamist-nettside.

INNSAMLINGSAKSJON: Disse bildene er en del av en veldedighetskampanje der brukerne på et tyrkiskspråklig nettforum blir oppfordret til å gi penger til barn av falne soldater. Foto: ELIF MEDIA
INNSAMLINGSAKSJON: Disse bildene er en del av en veldedighetskampanje der brukerne på et tyrkiskspråklig nettforum blir oppfordret til å gi penger til barn av falne soldater. Foto: ELIF MEDIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): En jihadistisk nettside publiserte i går flere bilder som viser små barn poserende med våpen.

Et tjuetalls barn, både jenter og gutter, er avbildet med våpen på den tyrkiskspråklige nettsiden Sehadet Zamani, som antas å drives av den islamistiske grupperingen Islamic Jihad Union (IJU).

Bildene er en del av IJUs kampanje for å samle inn penger til barn av falne soldater og martyrer.

Viste barnesoldaterEinar Wigen, stipendiat ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI), kan ikke utelukke at noen av barna på bildene vil ende opp som barnesoldater. - Ut i fra bildene er det lite som tyder på at dette dreier seg om barnesoldater. Det er små jenter med hijab som mest sannsynlig har blitt stilt opp for å bli avfotografert, sier Wigen til Dagbladet og fortsetter:

- Men vi kan ikke se bort fra at noen av disse barna senere vil bli trent opp som barnesoldater.

Samme nettsted la for omkring ett år siden ut en rekke videoer der et tjuetalls barn og unge gjennomgikk kamp- og våpentrening.

- Det så ut til å til være usbekiske barnesoldater. De yngste kunne være 10-12 år gamle. Videoene fulgte prosessen og i den siste av dem kunne man se at i alle fall ett av barna var døde, forklarer Wigen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer