Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse barnesetene kan være farlige

Tilbakekaller 1350 BeSafe-seter etter tilfeller av feil i låsmekanisme. - Kan gi dramatiske følger.

TILBAKEKALLES: HTS BeSafe tilbakekaller 1350 barneseter i frykt for låsfeil. Foto: HTS BeSafe
TILBAKEKALLES: HTS BeSafe tilbakekaller 1350 barneseter i frykt for låsfeil. Foto: HTS BeSafe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I midten av november i fjor lanserte produsenten HTS BeSafe sin X3-serie, som på kort tid er blitt svært populær. Det selges, ifølge produsenten, i overkant av 5000 slike seter i måneden.

HTS BeSafe as tilbakekaller nå 1.350 bilbarneseter i Norge av den nye typen BeSafe iZi Combi X3 og BeSafe iZi Combi ISOfix X3.

Det kan forekomme funksjonsfeil i låsesystemet i et parti på 1400 barneseter, hvor internbeltesystemet er levert av firmaet Novarace som ikke er HTS BeSafes faste leverandør.

Fem reklamasjoner- Per i dag har vi mottatt fem reklamasjoner med denne feilen. Foreldrene merket at internselen er slakk, da sentraljustereren ikke låser. Leverandøren har undersøkt beltene i et parti som ikke er i salg, og funnet problemet på 0,3 prosent av låsene, sier daglig leder i HTS BeSafe, Hans Kristian Torgersen.

Selskapet understreker at det ikke er feil på barnesetene hvor låsesystemet er levert av deres faste belteleverandør Holmbergs.

HTS har gjennomført en risikoanalyse som konkluderer med at risiko for kollisjon er lav, men dersom dette inntreffer vil konsekvensene av produksjonsfeilen kunne bli svært alvorlige hvis barnesetene brukes framovervendt i bilen.

- Er beltet slakt og man kommer i kollisjon med barnesetet framovervendt i bilen, kan følgene absolutt bli dramatiske, sier Torgersen til Dagbladet.

RISIKO: Her er låsesystemet med feil. Foto: HTS BeSafe
RISIKO: Her er låsesystemet med feil. Foto: HTS BeSafe Vis mer

Utbedrer feilen«HTS BeSafes ledelse og styre har vurdert det slik at selv om risikoen er svært lav ønsker vi ikke på noe tidspunkt å så tvil om vårt forhold til kvalitet og sikkerhet og velger å kalle tilbake X3 versjon med Novarace beltesystem», heter det i en pressemelding fra selskapet.

Til uka vil barneseteprodusenten være på en rekke utsalgssteder rundt om i landet. Folk kan komme dit med sine BeSafe-seter i X3-serien, og firmaet vil demontere sentraljustereren fra Novarace og bytte til sentraljustereren fra Holmbergs.

Oversikt over hvor du kan henvende deg finner du her.

HTS BeSafe oppfordrer berørte foreldre til å ta kontakt på telefon 32 15 08 00 i morgen. Det vil også bli mulig å nå daglig leder Hans Kristian Torgersen på 95 28 28 00, produktsjef Frank D. Lilleheil på 90 03 89 69 og markedssekretær Victoria Tangen på 97 19 83 34.

UTEN RISIKO: Her er låsesystemet som ikke har feil. Foto: HTS BeSafe
UTEN RISIKO: Her er låsesystemet som ikke har feil. Foto: HTS BeSafe Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!