Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse bensinstasjonene kan bli solgt til Finland

Statoil-stasjonene ble kanadiske. Nå kan Shell-stasjonene blir solgt til et finske selskap. Eller Reitangruppen?

BENSIN OG PØLSE: Norske Shell vurderer å selge bensinstasjonene sine i Norge. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BENSIN OG PØLSE: Norske Shell vurderer å selge bensinstasjonene sine i Norge. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):  Norske Shell vurderer å selge store deler av den såkalte nedstrømsvirksomheten i Norge, inkludert bensinstasjonnettet og forsyningsterminaler, skriver Finansavisen i dag.

Har solgt mye allerede Allerede i 2010 solgte Shell sine bensinstasjoner i Sverige og Finland for knapt 4 milliarder kroner. Og kjøperen var finske St1.

St1 har allerede 40 automatiserte stasjoner med samme merkenavn i Norge, men med bare 3 prosent markedsandel i Norge kan et oppkjøp av Shells stasjoner derfor være er en nærliggende tanke for det spesialiserte bensinstasjonforetaket, skriver avisen.

Et kombinert Shell og St1 i Norge vil i så fall få rundt 30 prosent markedsandel, det samme som Statoil Fuel & Retail.

St1 eller Reitan? - Vi er allerede tilstede i det norske markedet og vil fortsette å utvikle det veldig kostnadseffektive nettverket av ubemannede St1-stasjoner. Nyheten du gjør oss oppmerksom på i dag påvirker ikke våre fremtidige planer i Norge, sier adm. dir Kim Wiio i St1 Group til Finansavisen.

I overkant av 400 bensinstasjoner i Norge bærer Shell-navnet. Dertil kommer 120 stasjoner som er eid av driveren, og 88 stasjoner som drives av Reitan under merkevaren «Shell/7-eleven», skriver avisen.

Reitangruppen kan følgelig også være en mulig kjøper av Shell-stasjonene.

- Vi avventer å kommentere denne saken før Shell har gått ut og informert, sa kommunikasjonsrådgiver Ida Håvik i Reitan Convenience til Finansavisen mandag.

I dag sier hun til HegnarOnline at det ikke er aktuelt for Reitangruppen å kjøpe hele eller deler av det Shell nå skal selge.

Flere nyheter Statoil outsourcer 209 årsverk
Fagforening: Statoil kutter kompetanse i Norge
Nytt kapittel åpnet i Røkkes oljeeventyr