BETALTE 224 MILLIONER I SKATT: Milliardærene Kjell INge Røkke og Olav Thon betaler henholdsvis 100 og 124 millioner i skatt. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
BETALTE 224 MILLIONER I SKATT: Milliardærene Kjell INge Røkke og Olav Thon betaler henholdsvis 100 og 124 millioner i skatt. Foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer

Disse betaler mest skatt i Norge

Kjell Inge Røkke betalte nesten 100 millioner og Olav Thon betalte 124 millioner. Men en betalte enda mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Far og sønn Mohn var de som tjente desidert best i året som gikk. Med en skattbar inntekt på henholdsvis 323 og 142 millioner kroner, og begge over 3,5 milliarder på bok, var det også blant dem som også bidro best til statskassa.

Trond Mohn topper ikke bare lista over Norges best betalte, men han betaler også mest skatt. Han betalte over 134 millioner kroner, mens sønnen Frederik betalte over 79 millioner.

Etter Mohn var det eiendoms- og hotellkongen Olav Thon som betalte mest. Thon er også Norges rikeste mann, med 9,9 milliarder på bok. Han betalte 124 millioner kroner i skatt i fjor.

Næringslivstoppen Kjell Inge Røkke er Norges nest rikeste mann med litt over 9 milliarder i formue. Han har imidlertid ingen skattbar inntekt. Røkke er nummer tre på lista over de som betaler mest skatt, og måtte betale nesten 100 millioner i fjor.

Forretningsmannen Johan Henrik Andresen, som har tronet formuetoppen de fire forrige årene, har stupt på skattelistene. Han har 4,4 milliarder mindre i formue enn i 2011, etter at han i fjor overførte store verdier til sine barn. Andresen er likevel en velstående mann med 6,7 milliarder i formue. Han betaler 77 millioner i skatt.

Lenger ned på lista finner vi næringslivsmannen Alf Christian Thorkildsen. Med en inntekt på 102,2 millioner kroner, og en formue på 82 millioner, måtte han punge ut 49 millioner kroner til felleskassa.

Investor Helge Eide Knudsen, som har en formue på over 2,5 milliarder kroner og en inntekt på 68 millioner kroner, måtte betale 47 millioner.

Eiendomsmagnat Peter Groth tjente 96 millioner og har 52 millioner i formue, men måtte ut med 44 millioner i skatt.

20 år gamle oppdrettsarvingen Gustav Magnar Witzøe må betale 44 millioner kroner i skatt, med sin gigantformue på 2,4 milliarder kroner. I fjor tjente han 61 millioner kroner.

SKATTE- OG INNTEKTSKONGE: Forretningsmannen Trond Mohn har Norges beste inntekt og en formue på 3,9 milliarder. Det koster han 134 millioner. 
Foto: Helge Hansen/Dagbladet
SKATTE- OG INNTEKTSKONGE: Forretningsmannen Trond Mohn har Norges beste inntekt og en formue på 3,9 milliarder. Det koster han 134 millioner. Foto: Helge Hansen/Dagbladet Vis mer