FEIL: Bildene fra kinesiske satellitter, som angivelig viste «mulige vrakdeler», ble offentliggjort ved en feil, sier malaysiske myndigheter, og legger til at de verken ble bekreftet eller godkjent på forhånd. Det er ikke funnet rester etter den savnede flyvningen i området bildene dekker. Foto: AFP / NTB Scanpix
FEIL: Bildene fra kinesiske satellitter, som angivelig viste «mulige vrakdeler», ble offentliggjort ved en feil, sier malaysiske myndigheter, og legger til at de verken ble bekreftet eller godkjent på forhånd. Det er ikke funnet rester etter den savnede flyvningen i området bildene dekker. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

- Disse bildene ble sluppet ved en feil

Malaysiske myndigheter slår tilbake mot påstander om det savnede flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Malaysiske myndigheter slår tilbake mot en rekke påstander rundt forsvinningen til Malaysia Airlines flyvning 370.

Meldingene om at den savnede MH370 var på vingene i fire timer etter at det ble borte fra siste bekreftede posisjon er unøyaktige, sier den malaysiske samferdselsministeren under en pressekonferanse i formiddag.

- Den siste dataoverføringen fra flyet var klokka 01.07, og indikerte at alt var normalt. Det var da flyet gikk fra malaysisk til vietnamesisk luftrom, sier Hishammuddin Hussein.

Det var Wall Street Journal som først skrev at motorfabrikanten Rolls Royce mottok automatiske meldinger fra Boeing 777-flyet i tiden etter forsvinningen. Det er da snakk om spesielle dataoverføringer går direkte til produsentene, og bl.a. sier noe om helsetilstandene til systemer om bord.

Hussein sier at han har vært i kontakt med Boeing så vel som Rolls Royce om saken.

- Etter dagens medieoppslag, har Malaysia Airways spurt dem spesifikt om dette. De sier rapportene er unøyaktige, sier Hussein, uten å utdype hvor unøyaktigheten ligger.

Han gikk også i strupen på de kinesiske satellittbildene som angivelig viste «mulige vrakdeler» ved kysten av Vietnam. Hussein sier de ble offentliggjort ved en feil.

- Dette var verken avklart eller autorisert av oss. Bildene er ikke bekreftet, og saken etterforskes nå, sier han.

Verken fly eller skip greide i ettertid å finne noen vrakdeler i området bildene dekker.

LETER: Den massive leteaksjonen etter Boeing 777-maskinen pågår for fullt over et stort område. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/NTB Scanpix
LETER: Den massive leteaksjonen etter Boeing 777-maskinen pågår for fullt over et stort område. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/NTB Scanpix Vis mer

Den massive leteaksjonen er nå inne i sin femte dag. Fortsatt er det ikke funnet ett eneste bekreftet spor av MH370 eller de 239 personene om bord. Hele ti land er involvert i operasjonen.