Disse bildene er Natos bevis for at russiske soldater har invadert Ukraina

FNs sikkerhetsråd i krisemøte.

BILDEBEVIS: Nato offentliggjorde i dag satellitbilder som de mener viser russiske artilleri-styrker inne på ukrainsk territorium. Bildet er datert 21. august. Foto:  EPA/NATO / DIGITALGLOBE / HANDOUT
BILDEBEVIS: Nato offentliggjorde i dag satellitbilder som de mener viser russiske artilleri-styrker inne på ukrainsk territorium. Bildet er datert 21. august. Foto: EPA/NATO / DIGITALGLOBE / HANDOUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Alarmen har gått i Europa etter meldinger om at Russland har sendt hundrevis av soldater til Øst-Ukraina. FNs sikkerhetsråd møtes i dag i verdensorganisasjonens hovedkvarter i New York for å diskutere krisa i Ukraina.

Nato offentligjorde i dag nye satelittbilder som de mener viser russiske kampstyrker i militæroperasjoner inne på ukrainsk territorium. Bildene, som skal være tatt seint i august, viser en artillerienhet som beveger seg i en konvoi gjennom den ukrainske landsbygda, ifølge Nato.

- Over de to siste ukene har vi registert en betydelig eskalering i både nivå og raffinitet i Russlands militære innblanding i Ukrania. Satelittbildene i dag er ytterligere bevis for at Russiske soldater utstyrt med sofistikerte, tunge våpen opererer inne på Ukrainas territorium, sier den nederlandske Nato-generalen, Nico Tak, i en pressemelding.

Det skal ifølge diplomater være det østlige Nato-landet Litauen som har bedt om møtet i FNs sikkerhetsråd.

Opprørt Vestlige ledere er opprørte over situasjonen.

USAs president, Barack Obama, sitter i dag i krisemøter med sine øverste nasjonale sikkerhetsrådgiver for å diskutere Ukraina, samtidig som USA også vurderer luftangrep mot Den islamske stat (IS) i Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer