Disse bildene felte hushjelpen (62): Kvalte mangemillionær for å sikre seg arven

Fikk 13 år for drapet på Pål Stener Johannessen (90).

OVERVÅKNINGSVIDEO Disse bildene viser hushjelpen gå inn i bygget (til venstre) klokka 22.02, og ut igjen klokka 22.22 (til høyre). I tingretten ble disse bildene avgjørende for at den 62 år gamle hushjelpen ble dømt for drapet på Pål Stener Johannessen. Foto: Politiet
OVERVÅKNINGSVIDEO Disse bildene viser hushjelpen gå inn i bygget (til venstre) klokka 22.02, og ut igjen klokka 22.22 (til høyre). I tingretten ble disse bildene avgjørende for at den 62 år gamle hushjelpen ble dømt for drapet på Pål Stener Johannessen. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 62 år gamle hushjelpen brøt sammen i gråt da hun fredag ble dømt til 13 års fengsel for drapet på millionær Pål Stener Johannessen (90). Hushjelpa anket på stedet.

Det er to hull i kvinnens første forklaring til politiet, som til slutt felte henne i tingretten. Det ene var forklaringen rundt overvåkningsbildene, som Dagbladet nå kan vise for første gang. Det andre er mobildata.

Avslørt av bilder Overvåkningsbildene fra Johannesen boligblokk på drapskvelden 13. mars i fjor, viser hushjelpen gå inn klokka 22.02 og ut igjen 22.22. Johannessens trygghetsalarm ringte nesten kontinuerlig fra klokka 22.06 til 22.12. Hvorfor hørte ikke hushjelpen trygghetsalarmen?

Hushjelpen sier at hun falt og ble sittende i trappen i ti minutter, og derfor ikke kom opp før alarmen var ferdig med å ringe.

- Hadde jeg ikke falt så kunne jeg reddet han. Da kunne han vært her. Det er fælt å tenke på, sa kvinnen i retten.

Denne forklaringen trodde imidlertid ikke retten på.

- For det første fortalte hun ikke om dette (fallet red.anm.) i første avhør, for det andre er det for retten helt klart at hun må ha tatt trappen ned etter at hun forlot leiligheten. Dette stemmer dårlig med at hun kort tid i forveien hadde slått seg så hardt i kneet at hun måtte sitte ned i inntil ti minutter, heter det i dommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer