Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse bildene skapte sinne blant dyrevernere

Filippinsk gutt måtte beklage behandlingen av valpen.

 HANG I LUFTEN:  Den lille valpen var festet på klessnoren med fem klesklyper. Bildet har skapt sinne på nettet. Foto: Facebook.
HANG I LUFTEN: Den lille valpen var festet på klessnoren med fem klesklyper. Bildet har skapt sinne på nettet. Foto: Facebook. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En filippinsk tenåring fra Calamba trodde kanskje han la ut et søtt og morsomt bilde av valpen sin, men det lille dyret hengt opp på en klessnor førte til et sinne mot tenåringen.

Valpen var hengt opp med fem klesklyper og hang i snora etter skinnet.

I løpet av kort tid ble det dannet hatgrupper på Facebook, som fort fikk flere tusen medlemmer.

- Et massivt brudd på dyrenes rettigheter, var budskapet som ble adressert den filippinske tenåringen.

Krever etterforskning Han hadde selv lagt ut bildene på sin Facebook-profil. De første reaksjonene avfeide han kjapt, melder AFP. Han skrøt av at han ikke ville bli fengslet for å ha «vasket» hunden sin.

Blant dyrevernerne som reagerte på saken, var velkjente PETA. De krever etterforskning av hendelsen.

- Vi håper påtalemyndigheten på Filippinene vil vise handling og stille denne mannen or retten, sier Agnes Tam i PETA til AFP.

 MÅTTE BEKLAGE:  Etter en storm av rasende reaksjoner måtte gutten som la ut dette bildet si unnskyld og love at han aldri skal gjøre lignende igjen. Foto: Facebook.
MÅTTE BEKLAGE: Etter en storm av rasende reaksjoner måtte gutten som la ut dette bildet si unnskyld og love at han aldri skal gjøre lignende igjen. Foto: Facebook. Vis mer

- Dette er ikke barnelek, det er grov dyremishandling, legger hun til.

Sa unnskyld Bildet nådde også de nasjonale nyhetssendingene på Filippinene og til slutt måtte tenåringen krype til korset, fjerne bildene og be ydmykt om unnskyldning på Facebook.

- Jeg håper dere kan tilgi meg og jeg lover at dette ikke skal skje igjen, skrev han tidlig i morges.

Dyremishandling er et alvorlig lovbrudd på Filippinene, men loven benyttes sjeldent, skriver lokale medier.

I forrige måned ble imidlertid en student dømt til samfunnsstraff for å torturert og drept en katt, for deretter å skryte av det på nettet.

 SPREDTE SEG RASKT:  I løpet av kort tid hadde flere tusen personer sett bildet. Her sitter en kontorarbeider på Filippinene og studerer det. Foto: AFP PHOTO / JAY DIRECTO
SPREDTE SEG RASKT: I løpet av kort tid hadde flere tusen personer sett bildet. Her sitter en kontorarbeider på Filippinene og studerer det. Foto: AFP PHOTO / JAY DIRECTO Vis mer