- Disse bildene viser at Russland skyter mot Ukraina

USA har offentliggjort satellittbilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
- SKYTER: Den første siden i et fire sider langt dokument sluppet av amerikanske myndigheter, som de mener beviser at Russland skyter inn i Ukraina. Foto: AP / U.S. State Department / NTB Scanpix
- SKYTER: Den andre siden i et fire sider langt dokument sluppet av amerikanske myndigheter, som de mener beviser at Russland skyter inn i Ukraina. Foto: AP / U.S. State Department / NTB Scanpix
- SKYTER: Den tredje siden i et fire sider langt dokument sluppet av amerikanske myndigheter, som de mener beviser at Russland skyter inn i Ukraina. Foto: AP / U.S. State Department / NTB Scanpix
- SKYTER: Den siste siden av et fire sider langt dokument sluppet av amerikanske myndigheter, som de mener beviser at Russland skyter inn i Ukraina. Foto: AP / U.S. State Department / NTB Scanpix

USAs regjering har offentliggjort satellittbilder de hevder beviser at Russland skyter raketter inn i Ukraina for å støtte de prorussiske separatistene.

Det amerikanske utenriksdepartementet la søndag fram fire svart-hvitt-bilder fra perioden 21. til 27 juli.

Et av bildene viser grenseområdet mellom Ukraina og Russland, og det som hevdes å være spor av et rakettnedslag, skriver NBC News.

USA har tidligere sagt at Russland ser ut til å flytte tungt militært utstyr nærmere grensen til Ukraina. Russland har avvist enhver innblanding i konflikten i Ukraina.

Våpenhvile Russlands utenriksminister Sergei Lavrov og hans amerikanske kollega John Kerry ble i en telefonsamtale søndag enige om at det er nødvendig med en våpenhvile øst i Ukraina så raskt som mulig.

Kerry ba samtidig innstendig Lavrov om å stanse strømmen av våpen fra Russland til separatistene. Den russiske utenriksministeren avviser at russiske våpen bidrar til konflikten.

En uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet beskriver situasjonen i Ukraina som «en intern konflikt», selv om både USA og Vesten anklager Russland for å støtte de prorussiske separatistene som kjemper mot ukrainske soldater øst i landet.

Kamphandlinger Samtidig søndag måtte arbeidet til de internasjonale kriminalteknikerne ved det nedskutte malaysiske flyet i Ukraina utsettes på grunn av kamphandlinger i området.

Nederlandske og australske eksperter var så vidt i gang med undersøkelser på krasjområdet øst i Ukraina da et varsel om nye kamphandlinger stoppet det hele.

Det er ikke aktuelt å sende en væpnet internasjonal gruppe for å sikre åstedet, ifølge Nederlands statsminister Mark Rutte som beskriver et slikt tiltak som urealistisk.

- Vi har kommet fram til at dette ville ha medført risiko for at gruppen ville ha blitt involvert i konflikten umiddelbart.

(NTB)