Disse bildene viser en brutal hverdag for innsatte i et filippinsk fengsel

Regjeringen har satt 3 800 personer inn i en baskethall beregnet for 800.

OVERFYLT: I dette fengslet bor det hele 3800 personer. På grunn av mangel på dommere i landet kan det føre til at de må sitte der veldig, veldig lenge. Foto: AFP / NTB scanpix
OVERFYLT: I dette fengslet bor det hele 3800 personer. På grunn av mangel på dommere i landet kan det føre til at de må sitte der veldig, veldig lenge. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Folk ligger som sild i tønne i en baskethall i forstaden Quezon City utenfor Manila, hovedstaden i Filippinene. Baskethallen blir brukt som fengsel til 3 800 personer. Egentlig er det bare plass til 800.

President Rodrigo Duterte (71) har siden han kom til makta i slutten av juni, arrestert over 100 000 personer. Bildene fra fengslet viser konsekvensene av Dutertes kamp mot narkotika og kriminalitet.

På grunn av massearrestasjonene har det ført til svært trange kår i fengslene, skriver The Indenpendent. Her må folk bytte på å sove. For å få plass sover innsatte i trapper, under senger og i hengekøyer laget av gamle tepper.

Dårlige sanitærforhold

- De (regjeringen) kan ikke tenke rett. Det er så overfylt. Bare en liten bevegelse og du støter på noe eller noen, sier en innsatt til AFP ifølge den britiske avisa.

Forholdene i fengslet er svært dårlige. Som en konsekvens for at det er overfylt, går det utover sanitærforholdene til de innsatte. 130 personer må blant annet dele ett toalett.

- Disse forholdene eksisterer i fengsler både i distriktene og i byene over hele landet, også i statlige fengsler, sier Nymia Pimentel Simbulan, administrerende direktør ved Human Rights informasjonssenter i Filippinene, til The Independent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer