Disse ble kjøpt helt lovlig og senere brukt til å ta livet av 14 amerikanere

Ekteparet hadde over 6100 skudd og 12 rørbomber.

MILITÆRE VÅPEN: To rifler og to håndvåpen ble brukt under massakren i California, USA. Hjemme hos det avdøde ekteparet fant politiet også 12 rørbomber. Foto: Reuters
MILITÆRE VÅPEN: To rifler og to håndvåpen ble brukt under massakren i California, USA. Hjemme hos det avdøde ekteparet fant politiet også 12 rørbomber. Foto: ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syed Rizwan Farook (28) og kona Tashfeen Malik (27) var utstyrt med to rifler, to semi-automatiske håndvåpen og 1600 skudd da de drepte 14 personer i California onsdag. 21 personer ble skadd.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

I boligen paret disponerte fant politet ytterligere 4500 skudd og 12 rørbomber. En av bombene var tilkoblet til en fjernstyrt utløser.

- Lovlig kjøpt
En talsperson fra Det amerikanske byrået for alkohol, tobakk, våpen og eksplosiver (ATF), Meredith Davis, sier i en uttalelse at våpnene var lovlig kjøpt i USA.

- De to håndvåpnene var kjøpt av Farook, men riflene ble kjøpt av en annen person uten tilknytning til etterforskningen, opplyser Davis.
 
Konfiskert elektronisk utstyr
Ekteparet ble senere drept i skuddveksling med politistyrker fem timer etter massakren ved Inland Regional Center i San Bernardino, California.  

Under ransakingen av leieboligen til paret som var bosatt i området Redlands, fant politiet harddisker, datamaskiner og mobiltelefoner, men foreløpig skal det ifølge offisielle kilder tett på etterforskningen ikke være bevis for at de to hadde tilknytning til militante grupper i utlandet.

Utelukker ikke terror
Ofrene er alle fra Sør-California og skal være mellom 26 og 60 år. Listen over drepte er offentliggjort.

President Barack Obama antydet torsdag at skytingen kunne være terrorrelatert, men utelukket ikke at det kan ha dreid seg om en arbeidskonflikt.

Ifølge sikkerhetskilder skal Syed Rizwan Farook, som var født i USA, ha vært i kontakt med terrormistenkte som er under etterforskning av FBI, men kildene tror likevel at det kan ha ligget andre motiver bak skytingen.

Returnerte etter krangel
Farook arbeidet selv i bygningen der skuddramaet fant sted. Under et juleselskap onsdag skal han ha røket uklar med flere kollegaer og stormet på dør.

Senere vendte han tilbake til selskapet sammen med kona.