Disse boligprisene falt i september

Prisene på borettslagsleiligheter falt i september, men ligger fremdeles høyere enn i fjor på samme tid.

BORETTSLAG: Prisene på borettslagsleiligheter falt i september. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BORETTSLAG: Prisene på borettslagsleiligheter falt i september. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter falt med 3,4 prosent fra august til september.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter i september 2013 var 28 299 kroner, mens det tilsvarende tallet i august var 29 292 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene likevel steget med 4,5 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 27.073 kroner.

Prisfall som ventet - Prisnedgangen i september er i tråd med forventningene om en justering av prisene. Markedet har vært hett lenge, og det er ting som tyder på at vi kan få en nedkjøling av boligmarkedet mot årsskiftet. En del opplever at det er blitt vanskeligere å få lån og mellomfinansiering, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Sammenlignet med forrige måned sank også antall bud denne måneden.

I september 2013 er det i snitt 4,4 bud per borettslagsbolig. Dette er en nedgang på 1,2 bud fra august 2013, og en nedgang på 0,3 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Færre budgivere Antall budgivere per bolig var 1,9 i september 2013. Dette er en nedgang på 0,1 budgivere fra forrige måned, og en oppgang på 0,1 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

- Prisnedgangen i september kan til dels forklares med at konkurransen om hvert enkelt objekt har minsket, med færre budgivere og færre bud per solgte bolig. Samtidig er volumet bra, og antall omsatte borettslagsleiligheter er på nivå med tilsvarende måned i fjor. Boligene går også raskt unna denne måneden, noe som tyder på at boligmarkedet fortsatt fungerer godt, sier Drogseth.

Flere nyheter - Da må du spare 30 prosent av lønnen til pensjon
- Hvordan får jeg slettet et pant på eiendommen?
Eiendom solgt for superpris