Disse boligprisene falt over tre prosent i september

Boliger tilknyttet OBOS falt med 3,2 prosent i september. Borettslagsleiligheter rundt om i landet falt med 3,5 prosent.

BOLIG: Prisene på OBOS-tilknyttede boliger falt i september. Foto: Jacques Hvistendahl
BOLIG: Prisene på OBOS-tilknyttede boliger falt i september. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området i september var 44.138 kroner.

Kvadratmeterprisen er 3,2 prosent lavere enn i august, men 5,6 prosent høyere enn i september 2013, skriver OBOS i en fersk melding.

Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 10,5 prosent.

- Nedgangen er en naturlig korreksjon etter at prisene steg med hele 5,9 prosent i august. Likevel er trenden at pilen peker klart oppover i motsetning til i fjor høst hvor alt tydet på en nedadgående kurve. Til tross for nedgangen i september har prisene steget med 1000 kroner kvadratmeteren de to siste månedene, sier OBOS-sjefen Martin Mæland i en kommentar.

I september 2014 ble det foretatt 875 eierskifter tilknyttet OBOS mot 615 i august og 767 boliger i september 2013.Også for nyboligsalget peker pilen oppover. Så langt i år har OBOS solgt 686 boliger i nye prosjekter, sammenlignet med 577 salg ved utgangen av september 2013.

Her falt boligprisene 3,5 prosent Ferske tall fra Garanti Eiendomsmegling viste i går at prisene på borettslagsleiligheter rundt om i Norge, utenom Oslo, falt med 3,5 prosent i september.

Snittprisen per kvadratmeter endte på 29.124 kroner, ned fra 30.191 kroner i august.

På tolv måneder har prisene likevel steget med 2,9 prosent, fra 28.299 kroner per kvadratmeter i september 2013.

- Etter meget sterk prisvekst forrige måned er det ikke overraskende med en korreksjon av prisnivået i september. Dette så vi også i fjor med prisvekst i august, og en tilsvarende korreksjon av prisene i september, sier adm. dir. Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Til tross for nedgangen i september ligger prisene likevel nesten fem prosent høyere enn ved inngangen til året.

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud i september til et snitt på 5,0 per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 0,7 bud fra august 2014, og en oppgang på 0,6 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Antall budgivere per bolig var 2,0 i september 2014. Dette er en oppgang på 0,2 budgivere fra forrige måned, og en oppgang på 0,1 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Flere nyheter Tomannsbolig på St. Hanshaugen solgt for voksen pris
Vanvittig etterspørsel etter hytter med utedo
Danske Bank kutter renten

BOLIG: OBOS-sjef Martin Mæland mener prisfallet i september var en naturlig korreksjon. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
BOLIG: OBOS-sjef Martin Mæland mener prisfallet i september var en naturlig korreksjon. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen Vis mer