HELTER OG HELTINNER: Skuespiller-diva Wenche Foss står på ønskelista for hvem (f.v.) Kaia Furumo, Lise-Lene Storås og Britt Skjeppestad vil ha som heltinner på Norwegians haleror. Kunstløpersken Sonia Henie er der allerede. Foto: Halldor Hustadnes
HELTER OG HELTINNER: Skuespiller-diva Wenche Foss står på ønskelista for hvem (f.v.) Kaia Furumo, Lise-Lene Storås og Britt Skjeppestad vil ha som heltinner på Norwegians haleror. Kunstløpersken Sonia Henie er der allerede. Foto: Halldor HustadnesVis mer

Disse damene velger ut Norwegians fly-helter

Her er damene som velger helter til Norwegian-flyenes haleror. Nå trenger de hjelp til å finne nye helter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Du blir litt andektig, sier nordisk markedskoordinator i Norwegian Lise-Lene Storås (37).
I en Norwegian-rødfarget sofa i selskapets hovedkvarter på Fornebu sitter hun og tenker på opplevelsene sine i jobben med å velge ut «halehelter» til Norwegian-flyene. Den jobben har hun hatt nesten siden Norwegian startet opp for ti år siden.
Noen av minnene er sterkerere enn andre.

Ble rørt - Vi hadde fått med Max Manus' kone, Tikken Manus, i hangaren så hun skulle få se det før flyet kom ut. Det gjorde inntrykk å se hvordan hun reagerte på å se et så stort bilde av sin avdøde mann. Hun ble veldig rørt, og stolt, forteller Storås.
- Det er jo en ære, sier kollegaen hennes, Britt Skjeppestad (38) som er markedsansvarlig i Norge.
De to deler utvelgelsesjobben med Kaia Furumo (27), som er prosjektleder i det norske markedet. Vanligvis avgjør de tre, men hvis det er uenighet sendes saken oppover i systemet. Hvis helten er fra et annet nordisk land, tas avgjørelsen av kolleger i det landet.

Ønskelista Når Norwegian fra 2016 skal innfase 222 nye fly, kan de tre damene få mye å gjøre. Da er det nyttig å få tips utenfra.
- Mange sender oss eposter og sier at «vi ser at dere ikke har den og den på halen, kan det være en idé?», forteller Storås.
Norwegian oppfordrer også Dagbladets lesere til å bidra med forslag på selskapets Facebook-side.

Kriteriene er at heltene er fra Norden, at de ikke er i live, at de har utmerket seg og inspirert, og at de - som Norwegian - var utfordrere i sin samtid.
Dessuten må familien og andre rettighetshavere til navn og bilde si ja. Det gjør de fleste.
Norwegian har allerede klar ei liste over folk de gjerne vil ha opp på halerorene.
- Wenche Foss står på lista, sier Lise-Lene Storås.
Mer enn det vil ikke de tre damene avsløre.

Favoritt-heltene Derimot snakker de gjerne om sine egne, personlige favoritter.
- Prøysen, kanskje, sier Kaia Furumo.
- Jeg synes det er artig med folk som er litt ukjente, sier Lise-Lene Storås. Hun nevner den svenske astronomen Anders Celsius, som er høyaktuell i vinter-Norge.
- Vår siste helt er Thorbjørn Egner. Jeg synes det er artig med nyere helter som folk kan relatere til, sier Britt Skjeppestad.
Hun er absolutt ikke fremmed for å gå litt nye veier i utvelgelsen av helter.
- Jokke (Joachim Nielsen fra bandet Jokke og Valentinerne, red. anm.), er for mange en helt, sier hun.